Sağlık Kampusu inşaatında ilk etap tamam

Güncelleme Tarihi:

Sağlık Kampusu inşaatında ilk etap tamam
Oluşturulma Tarihi: Nisan 03, 2016 11:16

Sağlık Kampusu inşaatında ilk etap tamam

Haberin Devamı

ADANA'da temeli geçen yıl mart ayında atılan 1550 yataklı Adana Entegre Sağlık Kampusu'nun son yapısal beton dökümü törenle yapıldı. Hizmete açıldığında Türkiye'nin en kapsamlı sağlık birimlerinden biri olacak olan Adana Entegre Sağlık Kampusu binasının dış cephesinin de tamamlanmak üzere olduğu açıklandı.
Kampusun yapımını sürdüren Rönesans Sağlık Yatırım A.Ş (RSY) Yönetim Kurulu Başkanı Kamil Yanıkömeroğlu, RSY CEO'su Kaan Ekermen, Meridiam'ın Kurucu Ortağı ve CEO'su Thierry Deau ve Meridiam'ın üst düzey yöneticileri, 'Kamu Özel İşbirliği-Public Private Partnership (PPP) modeli kapsamındaki yatırımın son yapısal beton döküm etkinliğine katıldı. Toplam yatırım bedeli 540 milyon Euro olan Adana Entegre Sağlık Kampusu'nda 12 ay içerisinde 550.000 m2 inşaat alanının betonarme işlerinin tamamlandığını açıklayan RSY Yönetim Kurulu Başkanı Kamil Yanıkömeroğlu, Bursa'daki PPP hastane projesinin temel atma sürecinin tamamlandığını, Elazığ'da ise son sismik izolatörünün montajının yapıldığının bilgisini verdi.

2020'YE KADAR SAĞLIĞA 4,7 MİLYAR EURO'LUK DEV YATIRIM

Adana Entegre Sağlık Kampusu'nun bu konuda önemli ve ilk adım özelliğini taşıdığını kaydeden Yanıkömeroğlu, "Bu projelerin sadece Türkiye'nin değil, dünyanın da sağlık alanında en büyük yatırımları arasına gireceğini öngörüyoruz. 2020 yılına kadar ülkemizde PPP hastane projelerine, yaklaşık toplam 4,7 milyar Euro yatırım yapmayı öngörüyoruz" dedi.

ADANA, (DHA)

MK (OA) (03.04.2016/FOTOĞRAF)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!