Sağlık Çalışanlarından Cumhuriyet Başsavcılığı’na Teşekkür

Güncelleme Tarihi:

Sağlık Çalışanlarından Cumhuriyet Başsavcılığı’na Teşekkür
Oluşturulma Tarihi: Aralık 10, 2015 11:44

ADANA CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI'NCA SAĞLIK ÇALIŞANLARINA YÖNELİK ŞİDDET OLAYLARINA İLİŞKİN YÜRÜTÜLEN SORUŞTURMALARDA, HAKLARININ KORUNMASI İLE ADLİ SÜRECİN İŞLETİLMESİNDE GÖSTERİLEN HASSASİYET VE DUYARLILIKTAN DOLAYI SAĞLIK ÇALIŞANLARI BAŞSAVCILIĞA TEŞEKKÜR ETTİ.

Adana Cumhuriyet Başsavcılığı’nca sağlık çalışanlarına yönelik şiddet olaylarına ilişkin yürütülen soruşturmalarda, haklarının korunması ile adli sürecin işletilmesinde gösterilen hassasiyet ve duyarlılıktan dolayı sağlık çalışanları Başsavcılığa teşekkür etti. Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Eyüp Gümüş, Adana Cumhuriyet Başsavcılığı’na teşekkür yazısı gönderirken, İl Sağlık Müdürü Ahmet Özer de çalışanlar adına memnuniyetlerini iletti.
Adana Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan’ı makamında ziyaret eden Ahmet Özer, birçok yerde sağlık personelinin şiddete maruz kaldığını anımsattı. Sağlık hizmetini herkese eşit ve adil bir şekilde vermeye çalıştıklarını belirten Özer, "Buna karşın çalışanlarımıza yönelik şiddet olayları yaşanabiliyor. Şiddete maruz kalan çalışanlarımızın hakkını korumak için İl Sağlık Müdürlüğümüzde 10 avukatımız var. Onların hukukunu, hakkını korumak zorundayız. Geldiğimiz noktada Adana Cumhuriyet Başsavcılığımızın gösterdiği hassasiyetle, kişilerin yaptığı davranışlar yanlarına kar kalmadı, bundan sonra da kalmayacak. Şifa veren ellere zarar vererek, kimsenin şifası artmıyor. Ben sağlık çalışanlarımız adına Adana Cumhuriyet Başsavcılığı’na teşekkür ediyorum” dedi.
SAĞLIKÇILARA ŞİDDET SORUŞTURMALARINDA ÖZEL GÖREVLİ SAVCILAR
Başsavcı Ali Yeldan da, sağlık çalışanlarının zor şartlar altında vatandaşlara hizmet sunduğunu söyledi. Kolluk görevlileri ile birlikte suç işleyenlere yönelik etkili soruşturma yürütüldüğünü belirten Yeldan, "Özellikle görevleri başındaki sağlık çalışanların yönelen tüm olumsuz davranışlara karşı, yasal müeyyideleri zamanında ve doğru şekilde uygulamak için, Başsavcılık bünyesinde özel olarak bu suçlara bakmakla görevli Cumhuriyet Savcılarımız var. Bu arkadaşlarımız konuları bizzat takip ediyorlar ve gerekli serilikte hareket ediyorlar. Bunlarla ilgili açtığımız davalarda da, mahkemelerimiz önemli müeyyidelere hükmediyor. Ben de bu noktada, Sağlık Bakanlığı ve sağlık çalışanlarına, tüm zorluklara rağmen vatandaşlara hizmet sunmakta gösterdikleri başarı için teşekkür ediyorum" diye konuştu.
Ziyarette ayrıca İl Sağlık Müdürü Ahmet Özer, Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Eyüp Gümüş tarafından, yaşanan şiddet olayında mağdur olan sağlık personelinin haklarının korunması ve adli süreçlerin işletilmesinde Adana Cumhuriyet Başsavcılığı’nın gösterdiği duyarlılıktan dolayı Başsavcı Yeldan ile kurum personeline yönelik gönderilen teşekkür yazısını iletti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!