Ozan Tüzün: Kentin eksik kalan bölümü bisiklet yolu

Güncelleme Tarihi:

Ozan Tüzün: Kentin eksik kalan bölümü bisiklet yolu
Oluşturulma Tarihi: Eylül 27, 2017 10:53

Ozan Tüzün: Kentin eksik kalan bölümü bisiklet yolu

Haberin Devamı

TMMOB Mimarlar Odası Adana Şube Başkanı Ozan Tüzün, Adana'nın trafik ve ulaşım problemlerine çözüm için  bisiklet kullanımının  artırılması yönünde  çalışma yaptıklarını söyledi.
Mimarlar Odası Adana Şubesi'nde gerçekleştirilen 'İki Teker Adana' konulu toplantıya Mimarlar Odası Şube Başkanı Ozan Tüzün, Bisikletliler Derneği Genel Başkanı Murat Suyabatmaz, Adana Bisiklet Topluluğu Spor Kulübü (ABİT) Başkanı İzzet Altınsoy, Adana Bisiklet ve Doğa Sporları Derneği Dernek Başkanı Tekin Güleken, ÇÜ  Ziraat Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümünden Prof. Dr. M. Faruk Altunkasa, Adana Büyükşehir Belediyesi Kent Estetiği ve Kentsel Dönüşüm Daire Başkanlığı'ndan Özlem Kulak, mimarlar katıldı. Toplantının amacının anlatan Şube Başkanı Ozan Tüzün, "Adana'nın mevcut durumu, trafik ve ulaşım problemleri göz önüne alındığında çok önemli gördüğümüz bisiklet kullanımının  artırılması yönünde  bir çalışma başlatmayı amaçladık. Avrupa ve Amerika'da, hem de New York gibi bir metropolde bile bisiklet yollarıyla ilgili yapılan çalışmalarla önemli sonuçlar elde edildiğine şahit olmaktayız. Bu örneklerdeki başarıların, gerek coğrafi yapısı, gerek spora düşkün ve bir çok sporcu yetiştirmiş Adana'da da bu işin  başarılabileceği kanaatindeyiz. 'İki Teker Adana'  başlığında yaptığımız çağrı ile bir platform oluşturma çabasındayız. Tüm kesimlerin sahip çıkacağı ve spor olmaktan öte, Adana'nın bisikleti ulaşım aracı olarak da kullanılabileceği bir yapıya ulaşmasını temenni ediyoruz"dedi.
TAN KANMAZ: İLÇE VEYA SEMT BAZINDA BİSİKLET YOLU AĞI İNŞA EDİLMELİ
Kentte genellikle yaya yolculuğunun motorlu taşıt yolculuğuna dönüştüğünü ifade eden mimar Tan Kanmaz, görsel bir sunum yaptı. Trafik kaynaklı çevre kirliliği ve park sorununa karşı en etkili çözümlerden birinin bisiklet kullanımı olduğunu belirten Kanmaz, "Trafik sorunu ile baş etmeye ve yaşam kalitesini yükseltmeye çalışan şehirler için sürdürülebilir bir ulaşım modeli belirlenmesi gerekmektedir. Bisikletin kent içinde tamamlayıcı bir ulaşım sistemi olarak değerlendirilerek özellikle ilçe veya semt bazında bisiklet yolu ağı inşa edilmesi Adana ulaşımına oldukça olumlu etki sağlayacaktır" diye konuştu.
Konuşmaların ardından 'Trafiği günden güne sıkışan Adana için uygun bir ulaşım çözümü olabilir mi?, 'Coğrafi olarak çok müsait olan Adana dünyadaki muadilleri gibi bir bisiklet kenti olabilir mi? gibi sorulara yanıt arandı.


ADANA,(DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!