Ovadaki meralarda otlatma sezonu açıldı

Güncelleme Tarihi:

Ovadaki meralarda otlatma sezonu açıldı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 06, 2024 13:27

Ovadaki meralarda otlatma sezonu açıldı

Haberin Devamı

ADANA,(DHA)- ADANA'da küçükbaş ve büyükbaş hayvancılıkta özellikle yem girdi maliyetinin azaltılmasında önemli bir yere sahip olan meralarda, ilkbahar dönemi otlatma sezonu açıldı.

Ceyhan, Çukurova, İmamoğlu, Karataş, Sarıçam, Seyhan, Yumurtalık ve Yüreğir ilçelerinde başlayan ilkbahar dönemi otlatması başladı. 15 Temmuz'da sona erecek sezonun ardından sonbahar dönemi otlatması ise 15 Ekim -1 Aralık tarihleri arasında yapılabilecek. Otlatmalar Aladağ, Feke, Saimbeyli, Tufanbeyli ve Pozantı ilçelerinde 15 Mayıs-15 Ekim tarihleri arasında yapılacak. Geri kalan Karaisalı ve Kozan ilçelerinde ise ilkbahar dönemi otlatması 1 Nisan – 15 Temmuz tarihleri arasında, sonbahar dönemi otlatması ise 15 Ekim – 15 Kasım tarihleri arasında yapılacak. Bölgenin en büyük merası olan merada, ıslah ve amenajman çalışması ile kış döneminde büyüyüp gelişen otlar, yörede hem küçükbaş hem de büyükbaş hayvancılık yapanlar için büyük bir yem kaynağı. Otlatma sezonunun açılmasıyla birlikte günde iki kez meraya çıkan koyun ve kuzular doyasıya karınlarını doyuruyor.

Haberin Devamı

İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Nuri Kökçüoğlu, Ceyhan Kaymakamı Ramazan Kurtyemez ile Mercimek Mahallesinde bulunan merada otlatma sezonu açılışına katıldı. Hayvancılıkta önemli yeri olan meraları ıslah etmek için İl Tarım ve Orman Müdürlüğü olarak çalışmalar yaptıklarını belirten Kökçüoğlu, “Meralarımız bizim içim önemli bir yem kaynağı. Üreticilerimiz hayvanlarını burada sezon boyunca otlattığı zaman büyük bir yem girdi maliyetinden kurtulmuş oluyor. Meralarımızı hayvancılığımızın devamlılığı açısından koruyup, belirlenen otlatma planı çerçevesinde otlatma yaptırmalıyız" dedi. (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!