Ortaöğretimde mimarlık mesleği anlatıldı

Güncelleme Tarihi:

Ortaöğretimde mimarlık mesleği anlatıldı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 05, 2017 12:07

Ortaöğretimde mimarlık mesleği anlatıldı

Haberin Devamı

ADANA, (DHA) - MİMARLAR Odası Adana Şubesi tarafından '2 Ekim Dünya Mimarlık Günü' etkinlikleri kapsamında 5 Ocak Anadolu Lisesi öğrencilerine mimarlık mesleği anlatıldı.
Düzenlenen konferansa konuşmacı olarak katılan Mimar Derman Gökçe Çelik, öğrencilere mimarlık mesleği hakkında bilgiler verirdi.
Mimarlığın evrensel bir meslek olduğunu, söyleyen Derman Gökçe Çelik,  "Mimar, dini yapıların tanrıya ulaşma arzusundan iktidarı simgeleyen saraylara ya da bir kentin dokusunu oluşturan basit konut tiplemelerine kadar her türlü açık ve kapalı mekanı tasarlar. Otel, Hastane, AVM, gökdelen gibi aklınıza gelecek her türlü yapı mimarlar tarafından tasarlanıp çizilir" dedi.
Mimarlığın dünyanın eski mesleği olduğunu ifade eden Çelik, "Yaşanacak mekanlar tasarlamak biz mimarların işidir. Yapı sektörü ise tüm dünya ülkelerinde en büyük sektör olup diğer sektörlerin de itici gücü olarak kabul edilmektedir. Mimarlık, insanın içinde yaşamını sürdüreceği yapıların estetik ve kullanışlılık ilkelerini göz önüne alarak tasarlama sanatıdır" diye konuştu.
Derman Gökçe Çelik, konferansın sonunda öğrencilerin mimarlıkla ilgili sorularını da cevapladı.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!