Öğrencilere narenciye dağıtımı

Güncelleme Tarihi:

Öğrencilere narenciye dağıtımı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 03, 2016 14:58

Öğrencilere narenciye dağıtımı

Haberin Devamı

ADANA Çiftçiler Birliği, narenciye ürünlerinin tüketim alışkanlığının küçük yaşlarda kazandırılması için Adana Valiliği'nin desteği ile proje başlattı. Öğrencilere ilk narenciye dağıtımı gerçekleştirildi.
Merkez Yüreğir İlçesi'ndeki İsmail Sefa Özler Ortaokulu'ndaki narenciye dağıtımına Adana Valisi Mahmut Demirtaş, Yüreğir Kaymakamı Fatih Genel, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Muhammet Ali Tekin, İl Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar ve Adana Çiftçiler Birliği Başkanı Mutlu Doğru ile yönetim kurulu üyeleri katıldı.
'Mandalina ve portakal yiyelim, sağlıklı beslenelim' sloganıyla gerçekleştirilen proje çerçevesinde öğrencilere narenciyenin sağlık açısından yararları anlatıldı. Daha sonra Vali Demirtaş ve Birlik Başkanı Doğru ile protokol üyeleri, öğrencilere içerisinde mandalina bulunan fileleri dağıttı.
Vali Demirtaş, Çiftçiler Birliği Başkanı Mutlu Doğru ve yönetim kurulu üyeleri kendisini ziyaret edip, projeden bahsettiğinde mutlu olduğunu söyledi. Narenciyenin her bölgede yetişmediğinin altını çizen Demirtaş "Bizler çok şanslıyız. Çünkü narenciye Akdeniz bölgesinde yoğun olarak yetişiyor. Çiftçiler Birliğimiz de böyle güzel bir proje geliştirmiş. Proje kapsamında bundan sonra her hafta inşallah bin öğrencimize narenciye dağıtacağız. Narenciye ürünleri sizi soğuk havalarda hastalıklara karşı koruyacak, ilaçtan önce narenciye yiyeceksiniz ve vücut direnciniz artacak. Daha sağlıklı olacaksınız" dedi.
Adana Çiftçiler Birliği Başkanı Mutlu Doğru da C vitamini deposu olan narenciye tüketiminin sağlığa yararlarını an lattı. Doğru "Sevgili gençler; hepimiz Adana'da, bu topraklarda, bu ülkede yaşadığımız için çok şanslıyız. Çünkü bu ülkede, Allah'ın verdiği güzel topraklar ve güzel bir iklimde yaşıyoruz. Çiftçilerimiz tarafından birçok meyve ve sebze bu bölgede üretiliyor. Narenciye de bunlardan bir tanesi" diye konuştu.

ADANA,(DHA)
FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!