Meslek liseleri eğitim kampüsüne dönüşecek

Güncelleme Tarihi:

Meslek liseleri eğitim kampüsüne dönüşecek
Oluşturulma Tarihi: Nisan 09, 2016 10:37

Meslek liseleri eğitim kampüsüne dönüşecek

Haberin Devamı

ADANA Valisi Mustafa Büyük, Motor Meslek Lisesi ve İsmet İnönü Yapı Meslek Lisesi'nin bulunduğu alanın eğitim kampüsüne dönüştürülmesi için çalışma yapıldığını söyledi.
TMMOB Mimarlar Odası Adana Şubesi Başkanı Ozan Tüzün, Başkan Yardımcısı Murat Ulaş, sekreter üye Eren Tümer, yönetim kurulu üyesi Mine Kınalı ve KUDEP’te görevli mimar Aysin Aysu Vali Büyük'ü ziyaret etti. Oda Başkanı Ozan Tüzün, ocak ayında göreve başladıklarını, meslektaşlarının sorunları kadar, Adana’nın gelişimi ve değişimine yönelik çalışma içinde olacaklarını söyledi.
Vali Büyük de özellikle tarihi kimliğe sahip Motor Meslek Lisesi ve İsmet İnönü Yapı Meslek Lisesi gibi eğitim kurumlarına ait binaların , kültürel miras açısından taşıdığı değerlere dikkat çekti. Vali Büyük, binaların bu özelliklerinin korunarak günün şartlarına uyarlanması ve yeni eklemelerin bu anlayış çerçevesinde yapılması konusunda çaba içerisinde bulunduklarını, alanın bir eğitim kampusuna dönüşmesi konusunda çalışmaları olduğunu ifade etti. Vali Büyük, Mimarlar Odası Başkanı Ozan Tüzün'ün de İsmet İnönü Yapı Meslek Lisesi mezunu olduğunu belirtmesi üzerine şu değerlendirmeyi yaptı:
"Amacımız kentte koordineli bir çalışma ortamı sunmak. Bu konuda çabalarımız devam ediyor. Meslek Liselerinin bulunduğu bölgenin de eğitim kampusu olması için çalışmalarımız devam ediyor. Mimarlar ve diğer kurumların de desteği olursa bundan elbette mutlu oluruz. Adana’ya kalıcı eserler kazandırmak istiyoruz. Turizm ve Kültür eski Bakanımız Ömer Çelik ve bazı milletvekillerimiz de bu okulda mezun. Onların da büyük desteği var, olmaya devam edeceğine inanıyorum."

ADANA,(DHA)
EŞ(9.4.2016 FOTOĞRAFLI)

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!