Selde hasar görüp yıkılan ev, yeniden inşa edilip aileye teslim edildi

Güncelleme Tarihi:

Selde hasar görüp yıkılan ev, yeniden inşa edilip aileye teslim edildi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 27, 2020 13:09

Selde hasar görüp yıkılan ev, yeniden inşa edilip aileye teslim edildi

Haberin Devamı

Çağlar ÖZTÜRK-Gülşah ÖZGEN/ADANA,(DHA)- ADANA'da ocak ayında sağanak nedeniyle büyük hasar gören ve Çukurova Belediyesi tarafından yenisi yapılmak şartıyla yıkılan ev, yeniden inşa edilerek Hatun ve Ali Tik çiftine teslim edildi.
Kentte 11 Ocak'ta etkisini gösteren sağanak ve sel nedeniyle, Çukurova ilçesi Karslılar Mahallesi'nde temelinden kayan, duvarlarında ise büyük zarar oluşan Hatun-Ali Tik çiftine ait ev, yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya kaldı. Belediye ekiplerince evde yıkım kararı alındı. Kalacak başka yerleri olmadığı için evden çıkmak istemeyen Tik çiftini, Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, yeni ev sözü vererek ikna etti. Bunun üzerine Çukurova Kaymakamlığı ailenin kirasını karşılaşıp geçici olarak başka bir eve yerleştirdi. Belediye ekipleri tarafından yıkılan hasarlı ev, yeniden inşa edilip, bugün Tik ailesine teslim edildi. Evin anahtarını Hatun Tik'e veren Belediye Başkanı Çetin, "Zor günler gelir, geçer. Önemli olan sabretmektir. Söz verdiğimiz gibi ailenin evini kendi bütçemizden karşılayarak bitirdik" dedi.
Yeni evini gezen Hatun Tik ise gözyaşlarını tutamayarak, "Eskisinden daha güzel olmuş, başkanımıza çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.
Daha sonra aile, Başkan Çetin'e evlerinin bahçesinde kahve ikram etti.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!