Çukurovalılar yoga ve zumba kurslarını sevdi

Güncelleme Tarihi:

Çukurovalılar yoga ve zumba kurslarını sevdi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 29, 2021 14:47

Çukurovalılar yoga ve zumba kurslarını sevdi

Haberin Devamı

ADANA,(DHA)- ÇUKUROVA Belediyesi’nin ‘sağlıklı hayat’ sloganıyla ücretsiz verdiği Sahaja Yoga eğitimi ve zumba kursları, vatandaşlar tarafından ilgi görüyor.
Belediye, sağlıklı yaşam ve düşünce için, son yıllarda büyük ilgi gören Sahaja Yoga tekniklerinin ve meditasyonunun anlatıldığı bir kursu, çimlerde Çukurovalılarla ücretsiz olarak buluşturdu. Ayrıca kadına yönelik pozitif ayrımı yapan belediye, Kurttepe Kadın Sohbet ve Dayanışma Evi’nde zumba-pilates-aerobik ve step eğitimleri açtı.
Çukurova Belediyesi’nin çok sevilen yaz kurslarının dışında, özellikle yetişkinler için de harekete geçen Tesisler Müdürlüğü çalışanlarının uzman eğitmenler eşliğinde açtığı bu kurslara, her yaştan vatandaş  kayıt olabiliyor. Son yıllarda ekonomik sorunlar ve pandemi baskısı nedeniyle zor günler geçirenlerin yardımına bir kez daha koşan Başkan Soner Çetin, farkındalık yaratan bu kurs ve eğitimlerle Çukurovalılara nefes olmaya çalışıyor.
Uğur Mumcu Bulvarı üzerinde bulunan Bülent Ecevit Kültür Sanat Parkı içerisindeki yerleşkede, yeşil çimler üzerinde, ağaçlar arasında verilen Sahaja Yoga kurslarına katılan kursiyerler, bir aydır süren bu eğitimlerden sonra özellikle pandemi başta olmak üzere, sosyal ve ekonomik sorunları daha kolay aşmaya başladıklarını dile getirdi. Haftada 2 gün verilen ve 2 saat süren yoga eğitimlerinde, ruhlarının derinlerine inen, motivasyonlarını yükselten, huzur ve mutluluğa atılacak adımların taktiklerini öğrenen kursiyerler, Çukurova Belediyesi'nin yetişkinler için hayata geçirdiği bu kurs için çimlerde yer bulmak oldukça zor.
STRESTEN UZAKLAŞTIRIYOR
Bir çeşit pozitif meditasyon yöntemi olan, her insanın içinde var olan enerjinin uyandırılması deneyimiyle başlayan bir yoga türü olan Sahaja Yoga eğitimleri, aynı zamanda renkli ve eğlenceli görüntüler oluşturuyor. Yoga eğitmeni Özkan Dinçer, herkesin kendi içerisindeki stresli ve öfkeli dünyasından uzaklaşmak istediğini, son günlerde yaşanan zor günlerinde buna eklenmesiyle mutsuz ve sıkıntılı anlar geçiren vatandaşlar için, bu farklı meditasyon yöntemiyle onlara yardımcı olduklarını söyledi.
İlçenin dört bir yanında açtığı hobi ve beceri edindirme kursları ile özellikle ev kadınlarının sosyal hayatın içerisinde daha fazla yer almalarını amaçladıklarını kaydeden Soner Çetin, özellikle yoga ve kadınlara yönelik zumba kurslarının büyük ilgi topladığını söyledi. 

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!