Büyükşehir ve Çukurova Üniversitesi’nden Adanalılara psikolojik destek

Güncelleme Tarihi:

Büyükşehir ve Çukurova Üniversitesi’nden Adanalılara psikolojik destek
Oluşturulma Tarihi: Mart 25, 2020 13:17

Büyükşehir ve Çukurova Üniversitesi’nden Adanalılara psikolojik destek

Haberin Devamı

ADANA,(DHA)- ADANA Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Çukurova Üniversitesi ile birlikte oluşturulan ve koronavirüsle mücadele sürecinde psikolojisi olumsuz etkilenen vatandaşlara yönelik hizmet verilen Psikolojik Danışmanlık Merkezi’ni ziyaret etti. Başkan Zeydan Karalar, bir vatandaşın çağrısını cevaplayıp, uzman psikoloğa yönlendirdi.
Adana Büyükşehir Belediyesi ve Çukurova Üniversitesi; yaşananlar nedeniyle psikolojisi olumsuz etkilenen vatandaşlara yönelik, “Sesinizi duyan biri var” mesajıyla psikolojik destek vermeye başladı. Çukurova Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Meral Atıcı yönetiminde oluşturulan merkezde, Araştırma Görevlisi Uzman Psikolog İrem Şahin Yoluk ile birlikte hizmet veren uzman psikologlar, kendilerine iletilen sorunları diyalog yoluyla çözmeye çalışıyor, daha üst düzeyde destek gerektiren durumları da ilgili mercilere yönlendirme görevini yerine getiriyor.
YENİ DURUM VE ENDİŞE STRESİ ARTIRIYOR
Koronavirüsle mücadelede insanların kapalı yerde kalma baskısı, alışkanlıkların dışına çıkmak zorunda kalmaları, aile bireylerinin günün çok büyük bölümünde bir arada olmaları gibi nedenlerle psikolojik sorunlar yaşanabildiğini söyleyen uzmanlar, yeni şartlara uyum sağlanma çabasının ve Koronavirüs salgını endişesinin insanların psikolojisinde tahribat yarattığını, yeni bir efor, enerji gerektirdiğini ve bunun da strese neden olduğunu belirtiyor. Adana Büyükşehir Belediyesi ve Çukurova Üniversitesi iş birliğiyle oluşturulan, 6 uzman psikoloğun yer aldığı ekip, ruhsal açıdan kendisini iyi hissetmeyen ve desteğe ihtiyaç duyan vatandaşlara hizmet veriyor. Vatandaşlar, 08.00-17.00 saatleri arasında 0322 455 39 69 numaralı telefonu arayarak psikolojik destek alabilecek.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!