'Kurbanlık hayvanı acemi kasaplara kestirmeyin'

Güncelleme Tarihi:

Kurbanlık hayvanı acemi kasaplara kestirmeyin
Oluşturulma Tarihi: Eylül 10, 2016 11:32

'Kurbanlık hayvanı acemi kasaplara kestirmeyin'

Haberin Devamı

Yusuf BAŞTUĞ / ADANA, (DHA) - ADANA Kasaplar Odası Başkanı Saruhan Yağmur, Kurban Bayramı'nda hayvanların belediyelerin gösterdiği yerde işin uzmanı kasaplara kestirilmesini istedi.
Kurban Bayramı nedeniyle ilgili kamu kurumlarının gerekli tedbirleri aldığını belirten Saruhan Yağmur, kurban kesecek kasapların da belirlendiğini anlattı. Her bayramda acemi kasapların gündeme geldiğini anımsatan Saruhan Yağmur, kurban kesimiyle ilgili kasaplara izin belgelerinin dağıtıldığını belirterek, "Kurban bir ibadettir. Kurban edilecek hayvanlara kesimde eziyet edilip acı çektirilmemesi gerekiyor. Bu nedenle acemi kasaplara kurban kestirmeyin" dedi.
Kurbanlıkların belediyelerin gösterdiği yerlerde işin uzmanı kasaplara kestirilmesini öneren Saruhan Yağmur şöyle konuştu:
"Kurbanlık hayvanların işin ehli kasaplarca kesilmesi ibadet için de önemli. Belediyelerin gösterdiği yerlerde kurbanlıkların hijyenik ortamlarda kestirilmesi ve özellikle çocukların kesim işlemini görmemesi gerekiyor. Kıyma yapılacak etlerin de odaya kayıtlı işyerlerinde çektirilmesini istiyoruz."

FOTOĞRAFLI
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!