'Kız Kardeşim'de sertifika zamanı

Güncelleme Tarihi:

Kız Kardeşimde sertifika zamanı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 24, 2016 16:41

'Kız Kardeşim'de sertifika zamanı

Haberin Devamı

ADANA Ticaret Odası (ATO), 'Kız Kardeşim Projesi' kapsamında 18-55 yaş arasındaki kadınlara, finansal okur yazarlıktan, etkili konuşmaya kadar farklı alanlarda ücretsiz eğitim verdi. Eğitimi tamamlayan 141 kadın sertifikalarını törenle aldı.
Kadınların toplum içinde daha aktif rol alması ve ekonomiye katılımlarını desteklemeyi amaçlayan projeye, Adana Ticaret Odası ev sahipliği yaptı. TOBB Adana Kadın Girişimciler Kurulu desteği ve Coca-Cola Türkiye ile Boğaziçi Üniversitesi Yaşam Boyu Eğitim Merkezi (BÜYEM) işbirliği ile gerçekleşen eğitimlere 141 kadın katıldı. Toplam 30 saat süren eğitimlerin ardından katılımcılar için sertifika töreni yapıldı. Adana Vali Yardımcısı Azmi Yeşil, Adana Ticaret Odası Başkanı Atila Menevşe, TOBB Adana Kadın Girişimciler Kurulu Başkan Yardımcısı Nilcan Onatça Aygün, Adana Olgunlaşma Enstitüsü Müdürü Meral Altınkaya, Coca-Cola Türkiye, Kafkasya ve Orta Asya Bölümü Teknik Direktörü Canan Kestane ve Boğaziçi Üniversitesi Yaşam Boyu Eğitim Merkezi Kurumsal Sosyal Sorumluluk Projeleri Direktörü Dr. Işıl Keskin Şahan'ın katıldığı törende kadınlara sertifikaları dağıtıldı.
'KADINLARIN YERİ GÜÇLENMELİ'
Sertifika töreninde konuşan Adana Vali Yardımcısı Azmi Yeşil, "Kadınlarımızın ekonomik hayata katılımını amaçlayan Kız Kardeşim projesinin önem taşıdığına inanıyoruz" dedi. ATO Başkanı Atila Menevşe ise kadınların toplumdaki yeri ve etkinliğinin artırılması gerektiğini vurguladı. TOBB Adana Kadın Girişimciler Kurulu Başkan Yardımcısı Nilcan Onatça Aygün de kadınların ekonomiye katılımlarının önünü açmaya yönelik çalışmaları desteklemekten mutluluk duyduklarını aktardı.

Yusuf BAŞTUĞ / ADANA, (DHA)
YB (EŞ)(24.5.2016, FOTOĞRAFLI)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!