Kitap Kurdu Noyan'a 4'üncü kütüphane

Güncelleme Tarihi:

Kitap Kurdu Noyana 4üncü kütüphane
Oluşturulma Tarihi: Nisan 01, 2016 09:50

Kitap Kurdu Noyan'a 4'üncü kütüphane

Haberin Devamı

 

ADANA'da kitap tutkunu olan ve öğretmenlerinin 'kitap kurdu' olarak isimlendirdiği oğulları Noyan'ı 2007 yılında trafik kazasına kurban veren Nadiya - Emin Esen çifti, çocuklarının adını yaşatmak için kurdukları dördüncü kütüphaneyi Bahçeşehir Mahallesi'ndeki Mevlana Ortaokulu'nda açtı.
Açılış törenine katılan Seyhan Kaymakamı Şenol Bozacıoğlu ve İl Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar Esen ailesine teşekkür plaketi verdi. Esen Ailesi, kütüphanenin ilkini 2010 yılında Adana'nın Sarıçam ilçesine bağlı Akkuyu Köyü İlköğretim Okulu'da depo olarak kullanılan bir binayı baştan aşağı yenileyip, mobilya ve binlerce kitapla donatarak hizmete sundu. Aile, sırasıyla Yüreğir TOKİ Köprülü İlköğretim Okulu, Nöbetçi Kütüphane'nin Mahfesığmaz Mahallesi'ndeki Noyan Esen Şubesi ve son olarak da Bahçeşehir Mahallesi'nde Mevlana Ortaokulu'na bu hizmeti götürdü.

'KİTAP TUTKUSUNU YAŞATIYORUZ'
1995'te ABD'de dünyaya gelen çocuklarının 3.5 yaşına kadar konuşamadığını ve ardından yazıları okumaya başladığını ifade eden anne Nadiya Noyan, "Oğlum hiçbir eğitim almadığı halde 4.5 yaşında gazete okuyabilir hale geldi. Öğretmenlerinin 'kitap kurdu' dediği Noyan'ı 2007 yılında Adana'da geçirdiği trafik kazasında kaybettik. Acımız büyüktü ancak 2010 yılında, oğlumun en büyük tutkusu olan kitaplarla ilgili bir çalışma yapmaya karar verdik. Eşim Emin Esen'in de desteğiyle şimdi dördüncü kütüphanemizi açtık. Hep birlikte acıları eğitime, eğitimi yarınlara taşıyoruz. Noyan'ımla birlikte okumayı seven ve gelecekte sevecek çocuklarımız arasında bir köprü olmaya devam edeceğiz" dedi.

Akif ÖZDEMİR/ ADANA, (DHA)
AP (EŞ) (1.4.2016, FOTOĞRAFLI)

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!