Karalar: Kaçak yapıya göz yummamı beklemeyin

Güncelleme Tarihi:

Karalar: Kaçak yapıya göz yummamı beklemeyin
Oluşturulma Tarihi: Şubat 09, 2017 13:54

Karalar: Kaçak yapıya göz yummamı beklemeyin

Haberin Devamı

ADANA'nın merkez Seyhan İlçe Belediye Başkanı Zeydan Karalar, imar konusunda hassas olduklarını belirterek "Kaçak yapıya göz yummamızı beklemeyin" dedi.
Seyhan Belediyesi'nin ev sahipliğinde Türkiye Mühendis Mimar Odaları Birliği'ne bağlı odaların yöneticileri ile Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü yetkililerinin katılımıyla düzenlenen toplantıda imar yönetmeliği tartışıldı. Başkar Karalar, yaptığı konuşmada kendisinden 'proje dışına çıkılarak yapılacak inşatlara müsaade edilmesinin beklenmemesini' istedi. Karalar, şöyle devam etti:
"Ben bu konuda çok kararlayım arkadaşlar benim burada çok kararlı olduğumu biliyorlar ama sanıyorum müteahhitlerin bir bölümüne, yapı denetimin bir bölümüne ya da proje çizenlerin bir bölümüne çok kararlı olduğumuzu anlatamadık. Proje çizenler nereden ne uydururum nereden ne kaçırırım ne kadar benim müşterime kıyak yaparım derdiyle proje çizebiliyorlar. Bu doğru değil, en azından mühendisin mimarın teşebbüs edeceği bir yöntem değil. Ardından öyle yapmamıza rağmen zaten fazla aldığı projesinin de fazlasını yapıyor. Bunları da tespit ettik. Kusura bakmayın ben makine mühendisiyim, oda başkanlığı da yaptım, zaten odalarla iç içe çalışmayı o yüzden çok istiyorum. Bu konuda bilgi haznesine çok sahipler. Biz de onlardan yararlanmak istiyoruz."
Toplantıya katılan Mimarlar Odası Adana Şube Başkanı Ozan Tüzün, İnşaat Mühendisleri Odası Adana Şube Başkanı Çağdaş Kaya, Elektrik Mühendisleri Odası Adana Şube Başkanı Mehmet Mak, Makine Mühendisleri Odası Adana Şubesi adına Selçuk Göndermez ve YDKB Adana Şube Başkanı Mustafa Çampınarı mevcut yönetmelik, uygulamalar ve yaşanan sorunlar ile ilgili görüşlerini bildirdi.

ADANA,(DHA)

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!