JMO’dan deprem uyarısı

Güncelleme Tarihi:

JMO’dan deprem uyarısı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 14, 2017 11:25

JMO’dan deprem uyarısı

Haberin Devamı

ADANA,(DHA) - TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası (JMO) Adana Şube Başkanı Mehmet Tatar, 12 Kasım'da meydana gelen Irak depreminin, Türkiye'den Diyarbakır, Urfa, Mardin, Şırnak ve Hakkari ilerinde de hissedildiğini söyledi.
Türkiye'de de can ve mal kaybına neden olan depremler yaşandığına dikkat çeken Tatar, bu konuda yerel ve merkezi yönetim birimlerinin üzerlerine düşen görevi tam olarak yapmadığını savundu. Tatar şöyle konuştu:
"Tüm ülke sathında yerel ve merkezi yönetim birimlerimizin planlama, yapı üretimi ve denetimi süreçlerinde jeolojik-jeoteknik çalışmalara gerekli hassasiyeti göstermelerinin ne kadar yaşamsal önem arz ettiği bu yaşanan deprem ile bir kez daha görülmüştür. Ancak, gerek doğu ve güney doğu, gerekse ülkemizin farklı kentlerinde bina yapım sürecinde yapılması gereken zemin ve temel etüt çalışmalarının odamızın yaptığı tüm uyarılara rağmen yapılmadığı tespit edilmiştir. Bu konuda  ilgili Belediyeler başta olmak üzere; kamu kurum ve kuruluşları  bir kez daha uyarıyoruz. Görev ve sorumluluklarını yerine getirmeyenlere ilişkin iş ve işlemler derhal başlatılmalı, vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini doğrudan ilgilendiren bina ve bina türü yapılar için ruhsat verilmeden önce etüt ve projelerinin mevcut İmar Kanunu'na uygun olarak hazırlanıp, hazırlanmadığı ve buna ilişkin denetim ve incelemelerin gerçekleştirilip gerçekleştirilmediği mutlaka kontrol edilmeli eksik veya hatalı etüt ve projeler iade edilmelidir."

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!