İş Adamlarına Stresle Başa Çıkmanın Yolları Anlatıldı

Güncelleme Tarihi:

İş Adamlarına Stresle Başa Çıkmanın Yolları Anlatıldı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 03, 2015 11:53

ÇUKUROVA GENÇ İŞADAMLARI DERNEĞİ’NİN (ÇUKUROVA GİAD), ÜYELERİNE YÖNELİK DÜZENLEDİĞİ GELİŞİM ATÖLYELERİ’NDE BU KEZ ‘STRES’ ELE ALINDI.

Çukurova Genç İşadamları Derneği’nin (Çukurova GİAD), üyelerine yönelik düzenlediği Gelişim Atölyeleri’nde bu kez ‘stres’ ele alındı.
TMI Türkiye’den Eğitim ve Performans Geliştirme Danışmanı Bülend Balcıoğlu, her biri işlerinde başarılı birer yönetici ve lider olan Çukurova GİAD üyelerine stresle ilgili önemli bilgiler aktardı.
Dernek binasında yapılan 2015’in son Gelişim Atölyesi Toplantısı, “Stresle Başa Çıkma” konusuyla gerçekleşti. Üyelerin büyük ilgi gösterdiği toplantıda konuşan Çukurova GİAD Başkanı Ömer Faruk Sakarya, stresin günlük yaşamda tüm insanların savaşmak zorunda kaldığı istenmeyen bir durum olduğunu söyledi.
Çukurova GİAD’ın Adana için çok önemli projeler hayata geçirdiğini hatırlatan Başkan Sakarya, “Biz günlük iş yaşantımızın yanı sıra Adana için hayata geçirdiğimiz büyük projelerde de mutlaka strese gireriz. Bu stresin nedeni belki çoğu kez zaman darlığı oluyor. Belki de Adana’ya hizmetin heyecanıyla sadece kendimiz stres oluyoruz. Bu toplantımızda 2016’da yıl boyu uygulayacak taktikleri aldık. İnsan hayattı bir kişisel gelişim. Doğduğum günden öldüğümüz güne kadar eğer kendimizde en ufak bir farklılık yoksa biz bu hayatı boşa yaşamışız. Gelişim Atölyesi Toplantıları, kendimizi geliştirmek, iş hayatımızda daha başarılı olmak, kentimize de daha faydalı olmanın yollarından bir tanesi” dedi.
Yaklaşık 2 saatlik sunum yapan Eğitim ve Performans Geliştirme Danışmanı Bülend Balcıoğlu da, stresin özellikle zaman sıkıntısı çekildiğinde kendini gösterebildiğine bildirdi. Stresle başa çıkmakla ilgili çeşitli örnekler veren, video görüntüleri ile vücudun strese karşı etkilerini gösteren Balcıoğlu, her biri işlerinde başarılı bir yönetici ve lider olan Çukurova GİAD üyelerine önemli bilgiler aktardı. Balcıoğlu, “Şirketlerin yöneticilerinin duygu durumu çalışanlarına yansır. Bir lider ne kadar eğlenceli, ne kadar soğukkanlı olabiliyorsa, mizah duygusunu kullanmada ve tepki kontrolünde ne kadar başarılı oluyorsa, bu durumu çalışanlarına da olumlu olarak yansır. Liderin duygu durumu çevresine yansıyor, çalışanlarına yansıyor. Organizasyonel psikolojide en tepedeki adamın tavır ve davranışları herkese yansır” diye konuştu.
Stres önleyici tekniklerin başında günde birkaç kez diyaframdan nefes alma yönteminin geldiğini bildiren Balcıoğlu, “Beynimiz her şeyi kaydediyor. Bu bilgiler bile bizi bazen strese sokabiliyor. Ölçülebilir hale getiremediğim hiçbir şeyi yönetemem. Bilgiler sizi strese sokmasın. Yazarak aklınızdakileri azaltın. Bilgiye dayalı stres olmayın. Kağıdın tutabileceği hiçbir şeyi aklınızda tutmayın” dedi.
Çukurova GİAD Başkanı Ömer Faruk Sakarya, toplantı sonunda Balcıloğlu’na verdiği bilgiler nedeniyle teşekkür edip, günün anısına teşekkür belgesi verdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!