İranlı doktor dizilerin 'fenomen' ismi oldu

Güncelleme Tarihi:

İranlı doktor dizilerin fenomen ismi oldu
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 29, 2018 13:38

İranlı doktor dizilerin 'fenomen' ismi oldu

Haberin Devamı

ADANA,(DHA) - ADANA'da Çukurova Üniversitesi(ÇÜ) Balcalı Hastanesi Fizik Tedavi Merkezi'nde ihtisasını yapan İranlı Doktor Emir Nehzati, sinema ve TV yapımcılarının dikkatini çekti. Aldığı küçük rollerle izleyicilerin karşısına çıkan Doktor Emir, en büyük hayalinin komedi filmlerinde oynamak olduğunu söyledi.
Doktor bir ailenin oğlu olarak İran’ın Tebriz şehrinde Dünya’ya gelen Emir Nehzati, kendisi de doktorluk mesleğini seçti ve Samsun Ondokuz Mayıs Tıp Fakültesi’nde okumak için Türkiye’ye geldi. TV’den öğrendiği Türkçeyi çok akıcı konuşan,  esprilerini çok beğendiği ve bütün filmlerini severek izlediği koyu bir Kemal Sunal aşığı olan Emir Nehzati, okulunu bitirdi ve ÇÜ Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi’nde Fizik Tedavi Uzmanlığı ihtisasına başladı.
Görev yaptığı srviste hastalara şifa dağıtan, esprileri ile onlara moral veren Emir Nehzati, dizi yapımcılarının da dikkatini çekti. ‘Ankara Yazı Veda Mektubu’ adlı sinema filminde küçük rollerle Beyaz Perde’ye  adımını atan Doktor Emir, TV’de yayınlanan ‘Karagül’’ , ‘’Aşk ve Mavi ‘dizilerinde aldığı rollerle kendini sevdirdi.
Türkçeyi çok akıcı konuşması ve Türk Sinemasını da yakından izleyen İranlı Doktor Emir Nehzati, sinema sanatçısı ve CHP eski Milletvekili Berhan Şimşek’e benzerliği ile dikkat çekiyor.

FOTOĞRAFLI

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!