İlk mentorlar sertifika aldı

Güncelleme Tarihi:

İlk mentorlar sertifika aldı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 28, 2017 16:09

İlk mentorlar sertifika aldı

Haberin Devamı

ADANA'da Girişimcilik Ekosistemi Derneği'nin (GED) düzenlediği 'Mentor Yetiştirme Eğitimi'ne katılan işadamları, profesyonel yöneticiler ve akademisyenler sertifikalarını aldı.
İnovatif ve katma değeri yüksek iş fikirleri olan girişimci adaylarını, metor, melek yatırımcı ve destek kurumlarıyla buluşturun markalar çıkarmayı hedefleyen GED'in ilk mentorları için Seyhan Oteli'nde sertifika töreni düzenlendi. Törende Çukurova Kalkınma Ajansı'nın (ÇKA) desteğiyle gerçekleşen, aralarında iş dünyası temsilcileri ve akademisyenlerin de bulunduğu 30 kişiye mentor sertifikası verildi.
GED Başkanı Esra Özden yaptığı konuşmada "Yola dünya markaları çıkarmak için çıktık. Tarih yazmak istiyoruz" dedi. Özden, Türkiye'de ilk kez bir bölgenin, girişimcisini yetiştirmek için organize olduğunu vurgulayarak, şöyle devam etti:
"İş dünyasının ve üniversitelerimizin başarılı temsilcileri, girişimcilere rehberlik yapmak için gönüllü oldu. Bir taraftan yenilikçi iş fikri olan gençlere girişimcilik eğitimi veriyor, diğer taraftan onlara mentor ve melek yatırımcı hazırlıyoruz. Kurumlarımızın desteğini alan bu teşebbüsümüzün sonunda ülke ve dünya çapında adından söz ettiren girişimcilerimiz olacak."
Daha sonra House of Human Koçluk Eğitim Danışmanlık A.Ş. Kurucu Ortağı Nuri Murat Avcı tarafından verilen eğitimde mentor adaylarına etkin dinleme, güçlü soru sorma, geri bildirim, iş modelleme gibi konular anlatıldı.
NASIL YARARLANILACAK?
GED'in çalışmasında, inovatif iş planı GED kurullarınca uygun bulunan girişimciye uygun mentor veya mentorlar atanacak. İş fikrini mentorları desteğiyle yatırımcıya sunulabilir hale getiren girişimciye melek yatırımcı bulunması konusunda da yardımcı olunacak. Uygulama kapsamında KOSGEB, İŞKUR, Kalkınma Ajansı ve yerel yönetimlerden destek alınacak.

ADANA, (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!