İkinci 500'de AOSB'den 7 firma 

Güncelleme Tarihi:

İkinci 500de AOSBden 7 firma
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 21, 2017 12:12

İkinci 500'de AOSB'den 7 firma 

Haberin Devamı

İSTANBUL Sanayi Odası'nın (İSO), Türkiye'nin İkinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu Araştırması'nın 2016 yılı sonuçlarına göre, Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi'nden (AOSB) 7 firma listede yer aldı. Firmaların üretimden net satışları temel alınarak hazırlanan listeye Adana genelinden giren şirket sayısı ise 10 oldu. 
İSO İkinci 500 listesinye, AOSB'de kurulu firmalardan Oğuz Gıda 23, Tat Nişasta İnşaat 69 sırada, Zahit Alüminyum 99, Meltem Kimya ve Tekstil 201, Kimteks Tekstil İnşaat 279, Bakırlar İplik 313, Netafim Sulama Sistemleri ise 380'inci sıradan girdi. Adana'dan listeye giren diğer firmalar Indorama Ventures Adana Pet Sanay 78, Kıvanç Tekstil 114, Akhan Un Fabrikası ve Tarım Ürünleri ise 280'inci sırada bulunuyor.
SÜTCÜ'DEN KUTLAMA
AOSB Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Sütcü, listede yer alan firmaları kutladığı açıklamasında şunları söyledi: "İlk 500'ün ardından İkinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu listesinde de bölgemizde üretim yapan firmalarımızı görmek bizleri gururlandırdı. Firmalarımızın, bir önceki yıla göre sıralamalarını yükselttiğini ve 2 firmamızın da ilk kez sıralamaya girdiğini görüyoruz. Bu durum, hem bölgemizin hem de Adana sanayisinin geleceği açısından sevindirici bir gelişme" dedi. AOSB'den her iki listeye giren firma sayısının önümüzdeki yıllarda daha da artması için çalıştıklarını belirten Sütcü, şunları kaydetti:
"Listede daha fazla firma ile temsil edilmek; daha fazla üretim, daha fazla istihdam demek. Adana'nın kalkınması, Türkiye'nin kalkınması demek. Biz sanayiciler olarak, çalışmalarımızı bu doğrultuda sürdürüyoruz. AOSB'nin, hem ilk 500 hem de ikinci 500'de önümüzdeki yıllarda çok daha fazla firma ile temsil edileceğine inanıyoruz."

ADANA,(DHA)
FOTOĞRAFLI


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!