Havuzlar hizmete giriyor

Güncelleme Tarihi:

Havuzlar hizmete giriyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 03, 2016 12:01

Havuzlar hizmete giriyor

Haberin Devamı

ADANA, (DHA)

ADANA Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Abdulkadir Ataşbak, sezon öncesi havuzların bakımlarının yapıldığını ve temizlik çalışmalarının sürdürğünü belirterek, hafta içerisinde hizmete açacaklarını söyledi.
Geçen sezon havuzlardan acemi, sporcu ve üyeler olmak üzere 10 bin kişinin yararlandığını belirten Ataşbak, Atatürk ve 100'üncü Yıl Yüzme Havuzu'nun zemini, duvarları, soyunma odaları, duş ve tuvaletlerinin boya, badana, su kaçakları, lavabo, musluk ile diğer eksiklerinin tamamlandığını kaydetti.

'TOHM KENTİ OLDUK'
Yaz ve kış sezonunda 365 gün sürekli hizmet veren Rıza Salih Saray Yüzme Havuzu’nun da bakımdan geçirileceğini belirten Ataşbak, şöyle konuştu:
"Yüzme Federasyonu’nun Adanalı Başkanı Ahmet Bozdoğan’ın desteğiyle kentimiz Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezi (TOHM) oldu. Öncelikle milli takımlara ve olimpiyatlara sporcu hazırlayan TOHM’un Başantrenörü Martin Grabowski’nin isteği üzerine havuzları erken açtık. Bunun yanı sıra üzme ve sutopunda faaliyet gösteren 15 kulübü önemsiyoruz. Havuzlarında birinci hedefimiz, yüzme ve sutopunda faaliyet gösteren kulüplere rahat çalışma ortamı hazırlamaktır. İkinci hedefimiz de, Adana’nın 40-45 derecelere varan sıcağında serinlemek isteyen vatandaşlara üyelik sistemi ile katkı sağlamaktır."

'KANALDA BOĞULMALARI ÖNLEDİK'
3 bin 900 üyeleri bulunduğunu anlatan Ataşbak, şöyle devam etti: "Geçen yıl 900 kişiye yüzme tekniğini geliştirmesi için özel eğitim verildi. Ayrıca, yüzme öğrenmek isteyen her yaş grubu acemilere de deneyimli diplomalı antrenörler tarafından yüzme öğretildi. Geçen yıl havuzlardan, acemi, üye, vatandaş ve spor kulüpleri olarak toplam 10 bin kişi yararlandı. Ayrıca en önemlisi, Seyhan Baraj Gölü ve sulama kanallarında boğulmaları önleyerek annelerin ağlamasını üzülmesini engelledik."
100'üncü Yıl Yüzme Havuzu’nun ısıtılacağını ve üzerinin şişme balonla kapatılacağını belirten Ataşbak, başta TOHM sporcuları olmak üzere kulüplerin de 365 gün ısıtılan havuzdan yararlanmalarını sağlayacaklarını sözlerine ekledi.

DHA (AÖ) (3.5.2016, FOTOĞRAFLI)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!