Hasan Balıkçı adına park ve emekli evi açıldı

Güncelleme Tarihi:

Hasan Balıkçı adına park ve emekli evi açıldı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 05, 2016 12:30

Hasan Balıkçı adına park ve emekli evi açıldı

Haberin Devamı

ADANA'nın merkez Çukurova İlçe Belediye Başkanı Soner Çetin, 2002'de öldürülen elektrik mühendisi Hasan Balıkçı'nın adının verildiği çocuk parkı ve emekli dinlenme evinin açılışını yaptı.
Yurt Mahallesi'ndeki açılış törenine CHP Adana İl Başkanı Ayhan Barut, Seyhan İlçe Başkanı Abeydullah Kolcu, Çukurova İlçe Başkanı Yüksel Erdoğan, Sarıçam İlçe Başkanı Celal Güven, Pozantı İlçe Başkanı Şenol Erol, meclis üyeleri, muhtarlar ve çeşitli sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, çok sayıda emekli vatandaş ve çocuklar katıldı. Açılışta konuşan Başkan Çetin, park ve emekli dinlenme evinin adını taşıyan Balıkçı'nın unutulmaması gerektiğini vurgulayarak şunları söyledi:
"Bugün burası, Hasan Balıkçı'nın adına daha da yakışır bir park oldu. Değerli Hasan Balıkçı, gülümsemeyi ihmal etmeyen, hep güler yüzüyle hatırladığımız, onurlu mücadelesi ile hafızamıza kazıdığımız değerli bir insandı. Biz de, bu ülkede herşey yolunda gittiği için gülmüyoruz. Yolsuzluğa, hırsızlığa, adaletsizliğe, haksızlığa karşı gülümsüyoruz. Çünkü, gülmek devrimci bir eylemdir."
Çukurova'da, 34 yeni parkın açılışını yapıp, 14 parkı yenilediklerini aktaran Çetin, Emekli Dinlenme Evlerinin 6'ncısını açtıklarını vurguladıklarını, ayrıca Yurt Mahalesi'ne bir kreş açmayı planladıklarını kaydeti.
HASAN BALIKÇI KİMDİR?
Açılışı yapılan tesislere adı verilen elektrik mühendisi Hasan Balıkçı, Adana Türkiye Elektrik Dağıtım A.Ş (TEDAŞ) Müessese Müdürlüğü'nde başmühendislik yaptı. Kaçak elektrik kullandığını tespit ettiği özel bir işletmenin sahiplerince kiralanan katiller tarafından, 18 Ekim 2002'de öldürülen Balıkçı, bu sırada Şanlıurfa TEDAŞ Müessese Müdürlüğü Teknik İşler Müdürlüğü'nde görev yapmaktaydı.
Hasan Balıkçı, Elektrik Mühendisleri Odası Adana Şubesi ile Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Adana İl Koordinasyon Kurulu'nda çeşitli görevlende bulundu.

ADANA,(DHA)
FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!