Gülnar: “Asgari Ücretin Bin 300 TL Olması Önemli Başlangıç”

Güncelleme Tarihi:

Gülnar: “Asgari Ücretin Bin 300 TL Olması Önemli Başlangıç”
Oluşturulma Tarihi: Ocak 07, 2016 13:30

Türk-İş 4. Bölge temsilcisi Edip Gülnar, asgari ücretin bu aydan itibaren bin 300 lira olmasının olumlu bulduklarını, önümüzdeki dönem için de önemli bir başlangıç olduğunu söyledi.
64. Hükümetin kurulmasının ardından Başbakan Ahmet Davuoğlu’nun, seçim dönemi vaatlerinden biri olan asgari ücretin bin 300 TL olmasını olumlu bulduklarını belirten Gülnar, “Asgari ücretin net ödenmesi ve vergiden dolayı ilerleyen aylarda bir azalma olmaması gerekmektedir. Bu kapsamda, asgari geçim indiriminin, asgari ücret seviyesine getirilmesi kısmi bir iyileştirme sağlayacak, ayrıca vergi oranları ile gelir vergisi tarifesinde ücretli çalışanlar için iyileştirmeler yapılması da olumlu olacaktı. Ancak hükümet bu konuda, talep ve beklentilere rağmen, henüz bir düzenleme yapmamıştır. Bu düzenleme yapılsa idi tüm çalışanlar için vergide adaleti kısmen sağlayacağı gibi, önümüzdeki dönem çalışmalarının da önünü açacaktı” diye konuştu.
Türk-İş 4. Bölge Temsilcisi Edip Gülnar, asgari ücretle çalışanların, bu artışa rağmen yine alacaklı durumda olduğunu da ifade ederek, “Asgari ücret sosyal ücret olması gereken bir tutardır. Milyonlarca işçinin ailesiyle birlikte geçim ücretidir. İşçinin ailesiyle birlikte rızkından ‘zengin vergisi’ alınmasına artık bir son verilmelidir” diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!