GED Başkanı Özden: Hem ray döşeyip hem yol almak kolay olmayacak

Güncelleme Tarihi:

GED Başkanı Özden: Hem ray döşeyip hem yol almak kolay olmayacak
Oluşturulma Tarihi: Aralık 07, 2017 15:18

GED Başkanı Özden: Hem ray döşeyip hem yol almak kolay olmayacak

Haberin Devamı

 

ADANA, (DHA) - GİRİŞİMCİLİK Ekosistemi Derneği (GED) Başkanı Esra Özden, yeni Türkiye'nin kendine döşenen raylardan çıktığını belirterek, "Hem ray döşeyip hem yol almak kolay olmayacak ama biz yenilikçi girişimcilerimizle bu zorluğun üstesinden geleceğiz" dedi.
Girişimci adaylarını mentor, melek yatırımcı ve ilgili kurumlarla bir araya getirerek inovatif girişimler ortaya çıkarmayı hedefleyen GED, Türkiye'nin içeriği en zengin girişimcilik zirvelerinden birini Adana Sanayi Odası'nda (ADASO) gerçekleştirdi. Ana temasının 'yenilikçi girişimcilik' olan zirvesine  Adana Ticaret Odası Başkanı Atila Menevşe, Çukurova Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Lutfi Altunsu ve çok sayıda iş insanı katıldı. Zirvenin açılışında konuşan ADASO Başkanı Zeki Kıvanç, inovatif girişimciliğin hem şirketlerin hem de ülkenin sürdürülebilir büyümesi için önemli bir kriter olduğunu söyledi.  Kıvanç, dünyanın özellikle teknolojik anlamda önemli değişim içinde olduğunu, yaşanan bu değişimin eğitimden üretime, sosyal yaşamdan iş yapış şekillerine kadar birçok unsuru etkilediğini vurguladı.
LOKOMOTİF GİBİ
GED Başkanı Esra Özden de, Türkiye'nin 2023 hedeflerine doğru yol alırken en önemli itici gücün katma değer yaratan girişimler olacağını kaydetti. Özden şunları söyledi:
"Türkiye ne 25 yıl önceki Türkiye, ne de dünya 25 yıl önceki dünya. 25 yıl önceki Türkiye, kendisine döşenen 'istikameti belli' ray üzerinde, dura kalka ilerleyen bir lokomotife benziyordu. Bugünün Türkiye'si farklı. Bugün Türkiye, istikametini kendi belirlediği, hatta rayını kendi döşediği ve hızla ilerlemek zorunda olduğunu bilen bir lokomotife benziyor . Dolayısıyla biliyoruz ki hem ray döşeyip hem hızla yol almak kolay olmayacak. Türlü engeller çıkacak. Önümüze dağ gelecek, tünel kazmak zorunda kalacağız. Deniz çıkacak, köprüler kurmak zorunda kalacağız. Biz çok sıkıntılar çektik. Daha da çekebiliriz. Ama çocuklarımıza lider bir Türkiye bırakmak istiyoruz. Hepimiz, bağımsız, sözü dinlenen, daha yaşanabilir, hukukun üstün olduğu, tertemiz, ekonomiden sanata spora akla gelen her alanda lider bir Türkiye istiyoruz. Elbette sadece istemek yetmiyor. Kendi yolunu inşa ederek belirlediği hedefine ulaşmak isteyen Türkiye yalnız kalabilecek, ağır bedeller ödemek zorunda kalabilecek. Bunları göze alacağız. Böyle bir süreçte daha çalışkan olmak, daha üretken olmak zorundayız. Katma değeri yüksek üretime, markaya ve bunlarla daha geniş bir coğrafyada adımızdan bahsettirmek zorundayız."
TECRÜBELER PAYLAŞILDI
Girişimcilik Zirvesi'nde Dr. Şeref Oğuz '2023'e Doğru Yenilikçi Girişimcilik',  Levent Uğurses 'Madalyonun Tersi Girişimciliğin Düzü', Kemal Apaydın 'Ceyhan'dan Silikon Vadisi'ne', Ergin Turan 'Tahtadan İnovasyon', Şahin Çağlayan 'Üstel Girişimcilik', Mert Umut Özkaynak 'Oynaya Oynaya Yenilik' konularını ele aldı.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!