Doğaseverlerin kale turu

Güncelleme Tarihi:

Doğaseverlerin kale turu
Oluşturulma Tarihi: Nisan 14, 2017 10:54

Doğaseverlerin kale turu

Haberin Devamı

ADANA Profesyonel Doğa ve Su Sporları Kulübü (PRODOSS) 'Adım Adım Çukurova Kaleleri' etkinliği kapsamında Çukurova'nın tanınmış tarihi değerlerinden Yılan Kale, Anavarza Antik Kenti ve Kozan Kalesi'ne gezi düzenledi. Yaklaşık 30 kişinin katıldığı etkinklik hakkında bilgi veren ekip lideri Tamer Arabacı şunları söyledi:
"Tarih ve doğa turizmi konularında çok şanslı olan bölgemizde bu hafta rotamızı Adanamızın güzel ve ilgi çeken kalelerine çevirdik. Kilikya Ermeni Krallığı döneminde Kral I. Levon tarafından yaptırılmış olan, yöre halkı tarafından Şahmeran Kalesi olarak da adlandırılan Yılan Kale'yi, yine Kilikya döneminden günümüze kadar çokça medeniyete ev sahipliği yapmış ve yörede bilinen en eski yerleşim yeri olan Anavarza Antik Kenti ile bölgeye oldukça hakim bir tepede oldukça büyük bir yerleşkeye sahip Anavarza Kalesi'ni, ayrıca Çukurova'nın en önemli kalelerinden Kozan Kalesini gezdik" dedi.
DEĞİRMENDE YEMEK
Kale surları ve tarihi mekanlarda bol bol fotoğrafı çeken doğaseverler, Kozan Çayı üzerindeki 350 yıllık su değirmeninin lokantaya dönüştürülmesiyle turizme kazandırılan Değirmen Restoran'da yöresel yemekler yedi.

Malik GÖDELİNER/ADANA, (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!