Doğa tutkunları bağ bozumuna katıldı

Güncelleme Tarihi:

Doğa tutkunları bağ bozumuna katıldı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 09, 2017 11:45

Doğa tutkunları bağ bozumuna katıldı

Haberin Devamı

Malik GÖDELİNER/ADANA, (DHA)- ADANA Profesyonel Doğa ve Su Sporları Kulübü (PRODOSS), Sivas, Malatya ve Elazığ’ın turistik bölgelerine doğa, tarih ve kültür gezisi düzenledi.
Geziye katılan 40 doğa tutkunu bölgenin tarihi ve turistik yerlerini gezdi, sürpriz bir programla bağ bozumuna katıldı. Prodoss üyeleri 2 gün süren gezinin ilk gününde, Malatya’nın Darende ilçesinde bulunan Günpınar Şelalesi, Tohma Vadisinde bulunan Somuncu Baba Türbesini ve Sivas’ın Gürün ilçesinde bulunan, Anadolu’nun saklı kalmış cennet köşelerinden biri olan Gökpınar Gölünü (Turkuaz Gölü) gezdi. Elazığ’da bulunan Tarihi Kapalı Çarşıyı da ziyaret eden üyeler ayrıca meşhur Kürsübaşı müzik dinletisine katılarak türkülere eşlik etti.
SÜRPRİZ BAĞ BOZUMU
Gezinin 2’nci gününde, 4000 yıllık tarihi geçmiş ve zenginliklere sahip Elazığ’da bulunan Harput Kalesi, Ulucamii, Cimşit Hamamı, Musa Mescidi, Kurşunlu Camii, Arap Baba Mescidi ve türbesi ile Tarihi Harput Evlerini gezen prodoss üyeleri, Elazığ’ın Hoş Köyünde sürpriz bağ bozumu etkinliğine katıldı. Burada üzüm kesen üyeler bol bol anı fotoğrafları çekildi. Doğa, Tarih ve Kültür gezisi sonunda bir açıklama yapan Kulüp Başkanı Mehmet Yakut, “Ülkemizin doğal ve tarihi yerlerini gezip görmek kadar, eko turizme ve yerel üreticilere destek olmak adına, zaman zaman farklı yöresel etkinliklere katılıyoruz. Elazığ bağ bozumu etkinliğimiz de bu amaçla oldu” dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!