Çukurova'ya 445 milyon liralık doğalgaz yatırımı

Güncelleme Tarihi:

Çukurovaya 445 milyon liralık doğalgaz yatırımı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 07, 2017 13:28

Çukurova'ya 445 milyon liralık doğalgaz yatırımı

Haberin Devamı

AKSAGAZ Adana Bölge Müdürü Güngör Ateş, Adana, Mersin Hatay ve Osmaniye illerini kapsayan Çukurova yatırımının 445 milyon lira olduğunu söyledi.
Bölge Müdürü Ateş, Aksagaz Yatırımlar Sorumlusu Şehmus Evren ve yöneticilerle Vali Mahmut Demirtaş'ı ziyaret etti. Adana ve Çukurova bölgesindeki yatırımları hakkında sunum yapan Güngör Ateş, 2008-2017 döneminde Aksagaz'ın 216 milyonu Adana olmak üzere Çukurova bölgesine 445 milyon lira yatırım yaptığını belirtti. Adana'da 220 bin konuta doğalgaz çekildiğini, 119 bin konutun doğalgaz kullanabildiğini ifade eden Ateş, kent merkezinde Çukurova, Seyhan, Yüreğir Sarıçam ve Ceyhan ilçelerinde doğalgaza büyük talep olduğunu kaydetti. Ateş, 2018 yılında Kozan ve İmamoğlu ilçelerine de doğalgaz yatırımının planlandığını, bu konuda ilçe ve büyükşehir belediye meclislerinden karar çıkması gerektiğini vurguladı. 
Vali Mahmut Demirtaş da Bölge Müdürü Güngör Ateş'ten doğalgaz ile elektrik, tüpgaz ve kömürün fiyat kıyaslamasını sordu. Ateş, doğalgazın tüpgazdan 6 kömürden 2, elektrikten ise 3.5 kat daha ucuz olduğunu ifade etti. Vali Mahmut Demirtaş, doğalgaz altyapı çalışmalarının belediyelerle koordineli yürütülmesini, Sevgi Evlerine de bir an önce doğalgaz bağlanmasını istedi.

ADANA,(DHA)
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!