Çukurova'da klasik müzik 18 bin kişiye ulaştı

Güncelleme Tarihi:

Çukurovada klasik müzik 18 bin kişiye ulaştı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 06, 2016 10:46

Çukurova'da klasik müzik 18 bin kişiye ulaştı

Haberin Devamı

ÇUKUROVA Devlet Senfoni Orkestrası (ÇDSO), bu sezon 45 konserde 18 bin klasik müzik tutkunuyla buluştu. ÇDSO Müdürü Okan Urşan, 25'inci kuruluş yıldönümünü kutlayacakları gelecek sezonda seyircilere büyük sürprizler yapacaklarını söyledi.
Doğu Akdeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki tek senfoni orkestrası olan ÇDSO'nun Müdürü Okan Urşan, sosyal sorumluluk projeleri kapsamında köy ve okullarda da binlerce çocuğu klasik müzik ve enstrümanlarıyla tanıştırdıklarını belirtti.
'45 KONSER 18 BİN DİNLEYİCİ'
İlk konserlerini Adana'nın kuruluş yıldönümü olan 5 Ocak 1992 tarihinde verdiklerini aktaran Okan Urşan, geçtiğimiz sezon 32'si periyodik, 10'u eğitim ve 3'ü de turne olmak üzere 45 konserle klasik müzik severlerin karşısına çıktıklarını anlattı. Toplamda 18 bin dinleyiciyle buluştuklarını bildiren Urşan, "Açılış konserimizi Antonio Pirolli şefliğinde Bandoneon sanatçısı Tolga Salman ile yapmıştık, kapanış konserimizde de Demir Demirkan sahne aldı" dedi.
'25'İNCİ YIL SÜRPRİZİ VAR'Geçtiğimiz sezon konserlerinde, dünyaca ünlü keman virtüözü Svetlin Roussev'den Feryal Türkoğlu'na, Japon Koto sanatçısı Atsuko Suetomi'den Demir Demirkan'a dek çok sayıda önemli sanatçıyı sahneye çıkardıklarını kaydeden Okan Urşan, "Gelecek sezon Japonya, Güney Kore ve Azerbaycan'da konser planlarımız var. 7 Ekim'de açılacak yeni sezonda dinleyicilerimize sürprizlerimiz var. En önemli sürpriz ise 5 Ocak 2017'de '25. Kuruluş Yıl Dönümü Konseri' olacak" diye konuştu.

Yusuf BAŞTUĞ/ADANA, (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!