Yılmaz Güney'e Çukurova'da muhteşem anma

Güncelleme Tarihi:

Yılmaz Güneye Çukurovada muhteşem anma
Oluşturulma Tarihi: Eylül 11, 2018 12:35

ADANA’da Çukurova İlçe Belediyesi, Yılmaz Güneyi Anma Etkinliği düzenledi. Etkinlikte Yılmaz Güneyin hayatının anlatıldığı kısa film, izleyenleri duygulandırırken, başrolünü Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, oğlu Deniz ve kızı Devrimin oynadığı Görüş Günü filmi de, sanatseverlerin beğenisini kazandı. Usta sinemacı Yılmaz Güneyi Anma Etkinliği, bu yıl da sanatçıların ve sanatseverlerin yoğun katılımı ile gerçekleşti. Çukurova Belediyesi Orhan Kemal Kültür Merkezinde düzenlenen anma etkinliğine, Melike Demirağ, Abdurrahman Keskiner ve Mustafa Ünlü sanatçı olarak katılırken, Yılmaz Güneyin kardeşleri Özden ve Güzide Pütün de, anma gecesinin konuğu olarak salonda yer aldı.

Haberin Devamı



Yılmaz Güneyin hayatının anlatıldığı kısa filmle başlayan etkinlik, konukların ve Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetinin konuşması ile devam etti. Çetin, "Yılmaz Güney dostlarına bin defa selam olsun. Yılmaz Güneyle çocukluğumda karşılamadım. Resimleriyle çok karşılaştım. Biz çocukken, Sarıyakup Mahallesinin o tozlu sokaklarında oynarken, gelin arabaları geçerdi. Gelin arabasının önünde Yılmaz Güneyin resmi olurdu. Adanalılar Yılmaz Güneyi o kadar çok severlerdi ki, en mutlu günlerinde Yılmaz Güneyin resmini asarlardı gelin arabalarına. Eşimle birlikte, biz de Pariste mezarına gittik. En çok dikkatimi çeken şu oldu; taptaze karanfiller vardı. Sanki birileri görev almış, öldüğü günden bu yana her gün mezarına taze karanfil bırakıyordu. Aslında öyle değil. O kadar çok seveni var ki, yolu Fransaya düşen Parise gidiyor, Parise giden de mutlaka Yılmaz Güneyin mezarına uğruyor. Yani bu kadar, halkının yüreğine gönlüne taht kurmuş, Adananın ve Türkiyenin yetiştirdiği en büyük sinemacılardan, en büyük sanatçılardan biri Yılmaz Güney diye konuştu.

Konuşmaların ardından, Başkan Soner Çetin ile çocukları Deniz ve Devrim Çetinin başrolünü oynadığı Görüş Günü filmi gösterime girdi. Seyircilerden büyük alkış toplayan gösterimin ardından Melike Demirağın söylediği birbirinden güzel şarkılar, sanatseverleri eskiye götürdü.

Melike Demirağ, dillerden düşmeyen Arkadaş şarkısını seslendirirken, konukları da sahneye davet etti. Başkan Soner Çetin de, Demirağla birlikte şarkıya eşlik etti. Demirağın konserinin ardından, anma gecesi, misafirlere Başkan Soner Çetinin çiçek takdimi ile son buldu.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!