"Vatandaşların kamuya borç yükü azalacak"

Güncelleme Tarihi:

Vatandaşların kamuya borç yükü azalacak
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 11, 2018 13:39

ADANA Vergi Dairesi Başkanı Ahmet Tunalı, yapılandırma kanunuyla vatandaşların kamuya olan borç yükünün azalacağını belirterek, yapılandırılan borçların peşin veya ilk iki taksit ödeme süresi içinde ödenmesi halinde ayrıca indirimler yapılacağını söyledi.

Haberin Devamı

Adana Vergi Dairesi Başkanı Ahmet Tunalı, 18 Mayıs’ta yayınlanarak yürürlüğe giren ve 31 Temmuz sona erecek olan 7143 sayılı Vergi ve Diğer Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun kapsamında Adana Sanayici ve İşadamları Derneği (ADSİAD) merkezinde Başkan Süleyman Sönmez ve yönetim kurulu üyelerini ziyaret etti.

Yapılandırma kanunuyla vatandaşların kamuya olan borç yükünün azalacağını, yapılandırılan borçların peşin veya ilk iki taksit ödeme süresi içinde ödenmesi halinde ayrıca indirimler yapılacağını, borçların taksitler halinde ödenebileceğini kaydeden Tunalı, vergi ihtilaflarının sonlandırılacağını, vatandaşların devam eden vergi incelemeleri için kanundan yararlanılabileceğini belirtti.



PEŞİN ÖDEMEDE KOLAYLIK

Yapılandırma kapsamında geçmiş yıl beyanlarının artırılarak vergi incelemesine muhatap olunmayacağını anlatan Tunalı, şunları söyledi: "Daha önce unutulmuş, eksik beyan edilmiş vergiler için pişmanlık beyanı yapılabilecek. İşletme kayıtları gerçek duruma uygun hale getirilecek. Yurt içi ve yurt dışı bazı varlıklar belli tarihe kadar vergisiz ve ayrıcalıklı imkanlarla milli ekonomiye kazandırılacak. Vatandaşlarımıza, bu kanunla daha avantajlı hale getirilmiş olan peşin ödemeyi tercih ettiklerinde imkanlardan daha fazla yararlanacaklardır. Başvurular bizzat vergi dairesine gelerek veya posta yoluyla ya da Gelir İdaresi Başkanlığı’nın www.gib.gov.tr adresi üzerinden veya www.turkiye.gov.tr adresinden internet aracılığı ile yapılabilecek."



ADANA YOĞUN GÜNLER YAŞIYOR

Seçimlerin ardından oluşan yeni kabineden sonra Adana’nın yoğun günler yaşamaya başladığını kaydeden Sönmez ise, Adana’daki yoğunluğun üretim ve istihdama dönük bir yapıya bürünmesini diledi. Sönmez, "ADSİAD, ÇUKUROVA SİFED ve TÜRKONFED üyeleri ekonomik gelişime ve vergi dünyasına büyük katkı sunuyor. İş dünyası gibi tüm vatandaşlarımızın vergi bilincine erişmesini ümit ediyorum. Ülkemizin ve insanlarımızın kalkınması için verginin düzenli ödenmesi çok önemli. Vergi gelirlerinin artması Adana’nın genel bütçeden alacağı oranı da yükseltecektir. Bu bilinçle hareket edilmelidir" diye konuştu.



BAKMADAN GEÇME!