Kalp sağlığı tarama aracı hizmete başladı

Güncelleme Tarihi:

Kalp sağlığı tarama aracı hizmete başladı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 25, 2018 10:04

MERSİN Büyükşehir Belediyesinin, özellikle kırsalda yaşayan ve sağlık hizmetlerine ulaşımda sıkıntı yaşayan vatandaşlar için hizmet vermeye Gezici Kalp Sağlığı Tarama Aracı, köy köy gezerek, vatandaşlara ulaşmaya başladı.

Haberin Devamı

Büyükşehir Belediyesi ve Mersin Rotary Kulübü arasında imzalanan protokol kapsamında hayata geçirilen Kalp Sağlığı Tarama Aracı, Tarsus ilçesi Dörtler Mahallesinde tarama yapma başladı. Silifke Sarıaydın, Erdemli Sinap ve Toroslar Aladağ mahalleri ile devam eden taramalarda kısa sürede 270 vatandaş muayene edildi. Ücretsiz olarak yapılan taramalarda vatandaşlar EKG ve EKO taramasından geçiriliyor. Tansiyon ölçümünün de yapıldığı muayenelerde Rotary Kulübü Üyesi Uzman Doktor Sabri Seyis gönüllü olarak hizmet veriyor.

Her pazar ücretsiz olarak vatandaşların ayağına giden tarama aracı, kısa sürede 270 vatandaşa ulaşarak hizmet verdi. Şimdiye kadar 4 mahallede hizmet veren tarama aracında 57 kişiye çeşitli kalp hastalılıkları teşhisi konuldu. Silifke ilçesi Sarıaydın Mahallesinde sadece bir günde ikisi ölümcül düzeyde olmak üzere 11 kişide çeşitli kalp rahatsızlığı teşhis edildi ve sağlık kuruluşlarına sevki gerçekleştirildi.

Projenin gelişim sürecinden bahsederek, Büyükşehir Belediyesi ile işbirliği içerisinde ortak projelere imza atmaktan Mersin Rotary Kulübü Başkanı Güran Dinçer, "Her hafta sonu ulaşım imkƒnı zor olan köylerde Büyükşehir Belediyemizin hazırlamış olduğu Gezici Sağlık Tarama Aracı ve Rotary Kulübümüzün gönüllü doktorları ile halkımıza taramalar yapıyoruz. Bu taramalardan çok efektif sonuçlar almaya başladık. Örneğin Silifke Sarıaydın Mahallesinde önceden hastalıkları belli olmayan 11 vatandaşta çeşitli teşhislerde bulunduk ve ikisi ölümcül düzeydeydi. Şükürler olsun ki onlar olumsuz bir şey gelişmeden hastalıklarını tespit ettik ve gerekli birimlere yönlendirdik. Sonrasında da takipçisi olmaya devam edeceğiz" dedi.

Rotary Kulübü olarak Büyükşehir Belediyesi ile topluma faydalı projeler üretmeye çalıştıklarını ifade eden Dinçer, "Bizim de kulüp olarak sosyal hizmetlere ve gönül dostluğuna önem veren bir yapımız olduğu için Büyükşehir Belediyesi ile ortak bir sinerji yakalama şansımız oldu. Başta Büyükşehir Belediye Başkanımız Burhanettin Kocamaz olmak üzere bütün belediye yetkililerimiz o kadar gönül dostluğu ve güler yüzle bu işin içerisinde yer aldılar ki bu işi yapmaktan çok mutluyuz" dedi.

BAKMADAN GEÇME!