Hayvanlara eziyet edenler hakkında 2 ayrı suç duyurusu

Güncelleme Tarihi:

Hayvanlara eziyet edenler hakkında 2 ayrı suç duyurusu
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 29, 2018 10:09

ADANA Barosu Hayvan Hakları Komisyonu, Adana ve Muğla’da at ve köpeğe yönelik yapılan eziyetlere karşı 2 ayrı suç duyurusunda bulundu.

Haberin Devamı

Hayvan Hakları Komisyonu üyeleri ile birlikte hayvanlara eziyet edenler hakkında suç duyurusunda bulunduklarını belirten Baro Başkanı Veli Küçük, hayvanlarında insanlar gibi haklarının olduğunu söyledi. Küçük, "Hayvanlar her gün bir yerlerde şiddete uğruyor, aç ve susuz kalıyor, kışın soğukta üşüyor, yazın sıcakta bunalıyor. Oysa onların da en az insanlar kadar yeryüzünde yaşam hakları var. Maalesef ülkemizde hayvan hakları konusu üzerinde yeterince durulmuyor. Nasıl insan hakkı varsa hayvanların da hakkı vardır. Hayvanlara eziyet mutlaka suç kapsamına alınmalı, bir canlıya zarar vermek kabahat değil suçtur. Batı da en azından hayvan eziyet ve öldürme bir suçtur. Komşunun kedisini, köpeklerini zehirleyenleri, mama ve su verenlere saldıranları görmek bize acı vermektedir" dedi.

Komisyon üyeleri daha sonra, 26 Temmuz 2018 tarihinde Muğla’nın Seydikemer ilçesinde bir köpeğin 48 F 3848 plakalı otomobilin arkasına iple bağlanarak sürüklenmesi ve 24 Ağustos 2018 tarihinde Adana’nın Merkez Seyhan ilçesi Türkocağı Mahallesi’ndeki metruk bir binanın önündeki ağaca bağlı, gözü oyularak işkence edilmesi ile ilgili sorumluların cezalandırılması için suç duyurusunda bulundu.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!