Çukurova Üniversiteli 3 bilim insanı, AB Horizon 2020 Projelerine hakem seçildi

Güncelleme Tarihi:

Çukurova Üniversiteli 3 bilim insanı, AB Horizon 2020 Projelerine hakem seçildi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 13, 2016 11:34

Çukurova Üniversiteli 3 bilim insanı, AB Horizon 2020 Projelerine hakem seçildi

Haberin Devamı

 


Çukurova Üniversitesi'nden Prof. Dr. Nazan Koluman, Prof. Dr. Dilek Bostan Budak ve Prof. Dr. Zeynep Zaimoğlu, Avrupa Birliği Horizon 2020 projelerine hakem olarak seçildi.
Prof. Dr. Nazan Koluman 'Sürdürülebilir Hayvancılık', Prof. Dr. Dilek Bostan Budak 'Hayvancılık Ekonomisi' ve Prof. Dr. Zeynep Zaimoğlu 'Çevre' konularında uzman hakem adayı olarak Brüksel'e gönderildi.
Bakanlık tarafından 3 ismin de Çukurova Üniversitesi'nden seçilmesinin önemli olduğunu belirten akademisyenler, AB üyesi diğer ülkelerin de kendi adaylarını belirlediği 12 kişilik bir hakem heyeti oluşturuldu.
Hakem heyetine seçilen Prof. Dr. Koluman, Prof. Dr. Budak ve Prof. Dr. Zaimoğlu şunları söyledi;
"Avrupa Birliği Fonları, araştırmacılar için oldukça önemli bir kaynak. Bu fonlardan ülke olarak çok az yararlanıyoruz. Projelerin bile bu kadar zor kabul edildiği bir platformda hakem olarak seçilmemiz oldukça onur verici. Çukurova Üniversitesi'nden giden üç ismin de hem Bakanlık hem de Brüksel tarafından yetkin görülmesi ve hakem olarak seçilmemiz bizi çok mutlu etti. Bizden sonraki kuşağın ülkemizi ve Üniversitemizi temsil etmeleri açısından bir yol açtığımızı düşünüyoruz. Akademisyen olarak bu tip çalışmalarda yer almak, doğru işlerle anılmak, Üniversitemizi doğru bir şekilde temsil etmek bizim için çok önemli. "

ADANA, (DHA)

(13.4.2016, FOTOĞRAFLI)

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!