Çukurova SİFED ve DASİFED'den kalkınma atağı

Güncelleme Tarihi:

Çukurova SİFED ve DASİFEDden kalkınma atağı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 25, 2017 14:47

Çukurova SİFED ve DASİFED'den kalkınma atağı

Haberin Devamı

ÇUKUROVA bölgesinin sanayi ve iş dünyası federasyonları Çukurova SİFED ve DASİFED, illerin ekonomik ve sosyal kalkınmasına katkıda bulunacak projelerin gerçekleşmesi amacıyla Ankara'ya çıkarma yapacak.
Çukurova Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu (Çukurova SİFED) 2017 Temmuz ayı toplantısı, Doğu Akdeniz Sanayici ve İş Adamları Dernekleri Federasyonu (DASİFED) yönetim kurulu üyelerinin de katılımıyla Adana Sanayici ve İş Adamları Derneği (ADSİAD) evsahipliğinde Park Zirve Tesisleri'nde yapıldı.
Çukurova SİFED Başkanı Ali Doğan'ın başkanlık yaptığı toplantıda Adana, Mersin, Hatay, Osmaniye ve Kahramanmaraş'ı kapsayacak ekonomik kalkınma projelerinin belirlenip, bunların Ankara'da bölge milletvekilleri ve bakanlara anlatılması konuşuldu. Gündeme getirilen öneriler arasında 'Nitelikli Sanayi Bölgesi, Hızlı Tren, Enerji Bölgesi, Tarım ve Lojistik' gibi projeler öne çıktı. Bunlar arasında yörenin koşullarına en uygun olacak iki projenin, Çukurova SİFED ve DASİFED üyeleri ile akademisyenlerden oluşacak bir komisyon tarafından belirlenip, fizibilite çalışmaları tamamlandıktan sonra, Ankara'da bölge milletvekilleri ve bakanlara anlatılması kararlaştırıldı.  
Çukurova SİFED Başkanı Ali Doğan, konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı: "Burada asıl olan, iktidara veya muhalefet partisine yakınlık değil, farklılıklarıyla en büyük zenginliğe sahip güzel ülkemizin 2023 hedeflerine ulaşmasında rol oynayacak yatırımların yaşama geçirilmesidir. Bu yatırımların da iyi belirlenip, doğru verilerle anlatılması gerekir. Bunları yapmak için elbette siyasi güç ve iktidarın da bu konudaki bakış açısı önemli. İktidar, bölgesel ve ülke kalkınması için doğru projelere siyasi açıdan değil, objektif bakmalı ve desteklemeli. Bu projeleri, gerçekleşmesini sağlamak için Ankara'da önce milletvekillerimize anlatacağız, daha sonra projeler hangi bakanlıkları ilgilendiriyor ise bu bakanlarımızla görüşmeler yapacağız. Bölgemizin iki bakanı olması da bizim için büyük şans. Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik ile Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan'ın ciddi katkılarını bekliyoruz."    
DASİFED Başkanı Mehmet Kılıçlar da "Güç birliği çok önemli bir faktör. Birlikte hareket ederek hedefe daha çabuk ulaşacağız. Bulunduğumuz bölge, Marmara gibi önemli bir bölge. Bunun için geleceğe yönelik projeleri ele alma noktasında ciddi hazırlıklar yapacağız" diye konuştu. 

ADANA,(DHA)
FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!