ÇÜ'den 840 öğretmen adayı mezun oldu

Güncelleme Tarihi:

ÇÜden 840 öğretmen adayı mezun oldu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 29, 2016 15:02

ÇÜ'den 840 öğretmen adayı mezun oldu

Haberin Devamı

ÇUKUROVA Üniversitesi (ÇÜ) Eğitim Fakültesi'nin yeni mezunları diploma aldı.
Mezun olan 840 öğrenci için Açık Hava Amfisi'nde düzenlenen törene Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar, akademisyenler, öğrenciler ve aileleri katıldı.
Öğrenciler adına fakülte birincisi Ayşe Gül Yavuzyaşar'ın konuşmasının ardından söz alan Dekan Prof. Dr. Filiz Yurtal, öğretmenlik mesleğinin insanlık için çok kutsal olduğunu vurguladı. Dekan Yurtal "Öğrencilerinizi de ülkemize ve insanlığa iyi hizmet eden bireyler olarak yetiştireceğinizden kuşkum yok" dedi.
Rektör Kibar ise öğretmenlerin, toplumların gelişmesi çağdaş bir medeniyet olma yolunda ilerlemesi için sarf edilen çabada büyük paya sahip olduklarını belirtti. Çukurova Üniversitesi'nin 2015 yılı akademik performans sıralaması verilerine göre Türkiye'deki 193 üniversite içerisinde 9'uncu sırada yer aldığını hatırlatan Rektör Kibar, bu başarının 2016'da da da devam ettiğini anlattı. ÇÜ Rektörü başarıda emeği olan akademisyenler ve öğrencileri kutladı.
Açılış konuşmalarının ardından Öğretim Görevlisi Ömer Arslantaş öğrencilere Öğretmen Yemini ettirdi. Fakülte birincisi Ayşe Gül Yavuzyaşar'ın yaş kütüğüne plaket çakmasının ardından Rektör Kibar diploma ve plaketini verdi. Öğrenciler keplerini havaya atarak mezuniyet keyfi yaşadı.

ADANA,(DHA)
FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!