ÇÜ'de mezuniyet günleri

Güncelleme Tarihi:

ÇÜde mezuniyet günleri
Oluşturulma Tarihi: Haziran 30, 2016 13:42

ÇÜ'de mezuniyet günleri

Haberin Devamı

 

ÇUKUROVA Üniversitesi'nin (ÇÜ) fakülte ve yüksek okullarında mezuniyet törenleri yapıldı.
17 Fakülte, 4 Yüksekokul, 12 Meslek Yüksekokulu, 1 Devlet Konservatuvarı, 3 Enstitü ve 32 Araştırma ve Uygulama Merkezi ile eğitim veren Çukurova Üniversitesi'nde 2015-2016 dönemini sağlayan öğrenciler diplomalarını aldı.
ÇOCUKLARIYLA BİRLİKTE OKUDU
Mimarlık Mühendislik Fakültesi, lisans öğrencilerini Kongre Merkezi'nde düzenlenen törenle uğurladı. Törene Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar Dekan Prof. Dr. Mesut Başıbüyük, Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan ile akademisyenler öğrenciler ve aileleri katıldı. Açılış konuşmasını yapan fakülte birincisi Talip Ateş'in ileri yaşına rağmen çocuklarıyla birilikte üniversiteyi bitirmesi ve birincilik elde etmesi katılımcılardan yoğun alkış aldı. Açılış konuşmaların ardından Rektör Kibar dereceye giren öğrencilere diploma ve plaketlerini verdi. Öğrenciler keplerini havaya fırlatarak mezun oldu.

MYO'LAR İÇİN TOPLU TÖREN

Çukurova Üniversitesi Meslek Yüksekokulları bu yıl toplu mezuniyet töreni yaptı. Karaisalı, Aladağ, Pozantı, İmamoğlu, Yumurtalık Melek Yüksekokulları'nı bitirenler Mithat Özsan Amfisi'ndeki ortak mezuniyet törenind diplomalarını aldı. Törene Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şeref Erdoğan, Aladağ Kaymakamı Ahmet Ziya Filizer, Aladağ Belediye Başkanı Mustafa Akgedik, MYO Müdürleri, öğrenciler ve aileleri katıldı. Öğrencilerin mezuniyet geçiş seremonisinin ardından yüksekokul birincileri ve Yumurtalık MYO Müdürü Prof. Dr. Mahmut Ali Gökçe konuşma yaptı. ÇÜ devlet Konservatuvarının dinletisinin ardından MYO birincileri sırasıyla yaş kütüğüne plaketlerini çakarak diplomalarını Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şeref Erdoğan ve protokol üyelerinden aldı.

TÖRENDE EVLENME TEKLİFİ

Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu mezuniyet töreni Mithat Özsan Amfisi'nde gerçekleştirildi. Törende Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Seyhan Tükel, Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Sadi Kurdak, akademisyenler öğrenciler ve aileleri bir araya geldi. Açılış konuşmalarının ardından yüksekokul birincisine diploma ve plaketini Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Seyhan Tükel verirken törende birde sürpriz yaşandı. BESYO mezunu bir öğrenci diplomasını almak için sahneye çıktığı sırada erkek arkadaşından evlenme teklifi aldı. Teklifi kabul ederken salondakiler de bu ana alkışlarla eşlik etti.
FEN EDEBİYAT'TA MEZUNİYET KEYFİ
Fen Edebiyat Fakültesi öğrencileri de ÇÜ Kongre Merkezi'nde düzenlenen törenle diploma aldı. Fakülte birincisine diplomasını Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar verdi.
TIP DİPLOMALARINI ALDILAR
ÇÜ Tıp Fakültesi mezunları da Kongre Merkezi'nde gerçekleşen törenle meslek hayatına adım attı. Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şeref Erdoğan, akademisyenler, öğrenciler ve ailelerin katıldığı törende, doktorlar tek tek sahneye çıkarak katılımcıları selamladı. Açılış konuşmalarının ardından fakülte birincisine diplomasını Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şeref Erdoğan verdi. Diplomalarını alan öğrenciler Hipokrat Andını okuyarak keplerini havaya fırlattı.
İktisadi İdari Bilimler Fakültesi de mezuniyet törenini Kongre Merkezi'nde gerçekleştirdi.


ADANA,(DHA)

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!