CHP'li Tümer: Tarım toprakları korunmalı

Güncelleme Tarihi:

CHPli Tümer: Tarım toprakları korunmalı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 09, 2016 14:07

CHP'li Tümer: Tarım toprakları korunmalı

Haberin Devamı

CUMHURİYET Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, üretim, istihdam, düzenli kentleşme ve yaşam kalitesinin artması için tarım topraklarının korunması ve çiftçi ekonomisinin güçlenmesi gerektiğini söyledi.
Adana Sanayi Odası (ADASO) Meclis Başkanı ve Sunar Grup Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Nuri Çomu'yu ziyaret eden Milletvekili Tümer, Çukurova'da hasadı devam eden mısır ürünü ve tarımın genel sorunlarıyla ilgili görüş alışverişinde bulundu. Çukurova'nın mısır üretiminde önemli bir paya sahip olduğunu söyleyen Tümer "Çiftçinin alın teri kurumadan karşılığını alabilmesi, üretim kalitesi ve ürün deseninin artması için çeşitli kesimlerle görüşme halindeyiz. Sorunları bakanlık yetkililerine de iletmeye çalışıyoruz" dedi. Türkiye'nin kalkınma hamlesini tarım sektörüyle gerçekleştirebileceğine inandığını dile getiren Tümer "Mısır, pamuk, buğday, narenciye, yaz sebze ve meyve üreticisi desteklenmeli. Birinci sınıf tarım arazileri gelişigüzel imara açılmamalı. Tarım konusu siyasi malzeme yapılmamalıdır" diye konuştu.
EN İYİ MISIR ADANA'DA
Hüseyin Nuri Çomu ise 1986 yılından bu yana mısırla üretimiyle ilgilendiklerini, Sunar Mısır'ın kuruluşuyla birlikte Çukurova'da mısır üreticisinin de arttığını vurguladı. Mısırın 'çiftçinin kurtarıcısı' olduğunu ifade eden Çomu "Dünyanın en iyi mısır üretimi Adana'da gerçekleşir. Çukurova'daki başarılı üretim ve satış ile birlikte gümrük uygulaması nedeniyle mısır üretimi arttı. Çukurova'nın mısırdan vazgeçme şansı yok. İlk turfanda mısır hasadı Adana'da gerçekleşir" dedi. Türkiye'nin yağlı tohum ekimine ihtiyacı olduğunu anlatan Çomu "Yağlı tohumda üretim açığı var. Çok fazla açığımız var. Üretimi artırmanın yolları aranmalı" ifadesini kullandı.

ADANA,(DHA)
FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!