CHP'den Cumhuriyet'e operasyona tepki

Güncelleme Tarihi:

CHPden Cumhuriyete operasyona tepki
Oluşturulma Tarihi: Kasım 02, 2016 15:22

CHP'den Cumhuriyet'e operasyona tepki

Haberin Devamı

ADANA'da Cumhuriyet Halk Partisi il ve ilçe yöneticileri ile bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, Cumhuriyet gazetesi yönetim kurulu ve yazarlarına yönelik operasyona tepki gösterdi.

CHP Adana İl Kadın ve Gençlik Kolları'nın organize ettiği toplantı İnönü Parkı'nda yapıldı. Basın açıklamasına KESK'e bağlı sendikalar, Atatürkçü Düşünce Derneği Adana Şubesi, Harb-İş, Eğitim İş, Genel Sağlık İş, Cumhuriyet Kadınları Derneği, Türkiye Sakatlar Derneği Adana Şubesi, Çağdaş Hukukçular Derneği ve Halkevleri destek verdi.

CHP İl Başkanı Ayhan Barut, yaptığı konuşmada, yayın hayatı boyunca Cumhuriyet kazanımları ve demokrasi için bedel ödeyen Cumhuriyet gazetesine yönelik operasyonun asıl hedefinin gazete nezdinde muhalifler ve 'Cumhuriyet rejimi' olduğunu savundu.

Operasyonun 'siyasi' olduğunu iddia eden Barut "Cumhuriyet, bu ülkenin vicdanı, özgür sesi, basın özgürlüğünün direnen son kalelerinden biridir. Cumhuriyet 92 yıldır susturulamadı, bugünden sonra da susmaz, susturulamaz" diye konuştu.

ADANA,(DHA)

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!