Ceyhan'da Muharrem ayı iftarı düzenlendi

Güncelleme Tarihi:

Ceyhanda Muharrem ayı iftarı düzenlendi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 04, 2022 14:46

Ceyhan'da Muharrem ayı iftarı düzenlendi

Haberin Devamı

ADANA,(DHA)- CEYHAN Belediyesi, Ceyhan Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı işbirliğiyle, Muharrem ayı dolayısıyla iftar programı düzenlendi. 
Ceyhan Cem Evi’nde Muharrem ayı dolayısıyla düzenlenen iftar programına Ceyhan Kaymakamı Dr. Bayram Yılmaz, Ceyhan Belediye Başkanı Hülya Erdem, Adana Milletvekili Ahmet Zembilci, Ceyhan İlçe Emniyet Müdürü Alper Tunga Berberoğlu, Adana ve Ceyhan alevi platformları, sivil toplum kuruluşları, muhtarlar, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı. Başkan Erdem, "Sevginin, kardeşliğin ve paylaşmanın, kötülüğe karşı iyiliğin, savaşa karşı barışın simgesi Muharrem ayında bir arada olmanın, lokmayı paylaşmanın onurunu yaşıyoruz. 1342 yıl önce Kerbela’da yanan canlarımızın acısını hala yüreklerimizde hissediyoruz. Bu kanlı, bu zalim, bu acımasız olaydan sonra da çeşitli zamanlardan günümüze kadar çokça canımızı yitirdik ne yazık ki.  Acımasızca hayattan koparılan tüm masum canlarımızın anısı önünde saygıyla eğiliyorum. Bugün olduğu gibi bundan sonra da lokmalarımızı, aşımızı, ekmeğimizi hep birlikte pay edeceğiz. Ayrıştıranlara, bölücülere inat kardeşçe yaşamanın en güzel örneklerini sunmayı sürdüreceğiz. Mübarek Muharrem ayında yas-ı matem oruçlarınız ve tüm insanlık adına, ülkemiz adına, Ceyhanımız adına, ailelerimiz ve çocuklarımız adına ettiğiniz dualar hak katında kabul olsun. Kardeşliğimiz, dirliğimiz, birliğimiz bozulmasın” diye konuştu. 
ODABAŞI TEŞEKKÜR ETTİ
Ceyhan Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Başkanı Bahadır Odabaşı ise yoğun ilgi gösteren katılımcılara teşekkür etti. Ankara’daki saldırıları kınayan Odabaşı, saldırıların, provokasyonların kendilerini yıldırmayacağını söyledi. Konuşmaların ardından Binali Dede lokma duasını etti. Katılımcılar, Zakir Ozan Özgür'ün deyişleri eşliğinde Ceyhan Belediyesi Kadın Eli Birimi’nin dağıttığı lokmaları yedi, dualar etti.(DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!