Çevreci öğrencilere ödül

Güncelleme Tarihi:

Çevreci öğrencilere ödül
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 31, 2017 17:17

Çevreci öğrencilere ödül

Haberin Devamı

ADANA Büyükşehir Belediyesi 'Adana Evimiz Gibi Tertemiz' sloganıyla yürüttüğü kampanyada en çok atık yağ ve pil toplayan okullar ile öğrencileri ödüllendirdi. 
Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı'nın 30 okulun katılımıyla düzenlediği kampanyada toplam 726 litre atık yağ ve 415 kilo atık pil toplandı. Atık yağ kategorisinde 1'inciliği Recep Birsin Özen Ortaokulu, 2'nciliği Öğretmen Zeynep Erdoğdu Ortaokulu kazandı. Atık pil kategorisinde Toros Anaokulu 1'inciliği, Mimar Melahat Öngel Anaokulu 2'nciliği elde etti. En çok atık yağ getiren öğrenci Selin Tekli, en çok atık pil toplayan öğrenci ise Mertcan Yılmaz oldu.
Kampanyada dereceye giren okullar ve öğrenciler Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu'ndaki törende ödüllendirildi. Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı İbrahim Orkun Davutoğlu, atık yağ ve atık pil kategorisinde ilk sırada yer alan okullara masa tenisi masası, ikinci olan okullara spor seti hediye etti. En çok atık yağ ve atık pil toplayan öğrenciler de tablet bilgisayarla ödüllendirildi. 
Ödül töreninde anaokulu öğrencileri, çeşitli atıklar kullanarak tasarladıkları giysileri defilede sergiledi. Miniklerin sunduğu kanatlı gelinlik, korsan kıyafeti, kraliçe ve Nasrettin Hoca kostümleri ve efe konsepti ilgiyle izlendi. Ayrıca, Buhara Ortaokulu öğrencileri çevre bilincini konu alan şiirler, Sabancı Ailesi İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri skeç, Hafsa Sultan Anaokulu öğrencileri drama, Toros Anaokulu öğrencileri şarkılı gösteri, Doğa Koleji Öğrencileri dans gösterisi sundu. 
 
ADANA,(DHA)
FOTOĞRAFLI  

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!