Çalışkan: "Bu Eylemler Çatışmayı Türkiye’ye Taşımanın İşareti"

Güncelleme Tarihi:

Çalışkan: Bu Eylemler Çatışmayı Türkiye’ye Taşımanın İşareti
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 21, 2015 17:41

ASKON Adana Şube Başkanı Recep Çalışkan, "Türkiye’de yaşanan bu eylemler, ister bir çatışmanın devamı, ister bir intikam vuruşu, isterse tehdit atışı olsun, sonuç olarak çatışmayı Türkiye’ye taşımanın ilk işareti olarak karşımızdadır" dedi.
Çalışkan, yaptığı açıklamada, Suruç’ta yaşanan katliamla birlikte, bir acı haberin de Adıyaman’dan geldiğini hatırlatarak, "Öncelikle milletimize başsağlığı diliyoruz. Her iki acı olayda da halkımızın bu gibi konularla ilgili öncelikli olarak sağduyulu davranarak bölgedeki gelişmeleri doğru okumasını ve duygusal-anlık tepkilerden uzak durmasını arzu ediyoruz. Adıyaman’daki şehidimize Allah’tan rahmet, yaralılara da acil şifalar diliyoruz" diye konuştu.
Bölgede yaşanan katliamı şiddetle kınadıklarını belirten Çalışkan, şöyle devam etti:
"Türkiye’de yaşanan bu eylemler, ister bir çatışmanın devamı, ister bir intikam vuruşu, isterse tehdit atışı olsun, sonuç olarak çatışmayı Türkiye’ye taşımanın ilk işareti olarak karşımızdadır. Son yıllarda Ortadoğu’da çeşitli adlarla anılan (IŞİD, DAESH, DEAŞ, DAİŞ-DAEŞ, DAESH) yapılanma, kan dökerek, yakıp yıkarak, bozgunculuk çıkararak, tüm dünyaya kendilerince ’ıslah edici’ olduklarına dair mesajlar gönderiyor. Parçalanmış cesetler üzerinden bu kirli misyonu servis etmeye aralıksız devam eden örgüt, adında ’İslam’ kelimesini kullanarak azgınca yüce dinimize zarar vermeye çalışıyor Son yaşanan olayın söz konusu yapılanmayla ilgili olabileceği ihtimali yetkili merciler tarafından dile getirilmektedir. Bu yapılanmanın eylemleriyle ülkemize de sıçraması huzurumuzu bozmaya ve sürece dahil olmamıza yol açmaktadır. Özellikle IŞİD adını kullanarak “İslam” ile anılan bu örgütün Cumhurbaşkanımızın da ifade ettiği gibi, adının bundan sonra IŞİD yerine, DEAŞ olarak anılması isabetli olacaktır. Tüm milletimizin başı sağ olsun. Hayatlarını kaybedenlerin yakınlarına baş sağlığı, yaralılara da acil şifalar diliyoruz."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!