Çalışkan: "Adana Kamu Yatırımları Açısından Verimli Bir Dönem Yaşıyor”

Güncelleme Tarihi:

Çalışkan: Adana Kamu Yatırımları Açısından Verimli Bir Dönem Yaşıyor”
Oluşturulma Tarihi: Mart 12, 2015 10:40

AK PARTİ ADANA MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYI MUSTAFA ÇALIŞKAN, HÜKÜMETLE KAVGALI YEREL YÖNETİCİLERİN, ADANA’YA ZARAR VERDİĞİNİ SÖYLEDİ

AK Parti Adana Milletvekili Aday Adayı Mustafa Çalışkan, "Adana’ya kamu yatırımı yapılmadığını söyleyenler, meseleye gerçekçi değil siyasi yaklaşıyorlar" dedi.
Çalışkan, Adana’ya yapılan kamu yatırımları ile ilgili olarak hükümetin Adana’ya hak ettiği yatırımı yaptığını belirterek, "Ancak Adana özel sermayeden hak ettiği payı alamıyor. Özel sermayenin önünü açacak olan da yerel yönetimlerdir” ifadesini kullandı.
Adana’da devam eden kamu yatırımlarının zirvede olduğu bir dönemden geçildiğini söyleyen Çalışkan, “Şu anda devam eden kamu yatırımlarının toplamı 1,5 milyar dolara yaklaşıyor. Adana Şehir Hastanesi, Adana Adliye Sarayı, Yeni Stadyum, Bölge Mahkemesi, Aşkım Tüfekçi Devlet Hastanesi Ek İnşaatı, Kozan Devlet Hastanesi ve Ceyhan Devlet Hastanesi gibi devam eden yatırımların toplamı 1,5 milyar doları buluyor. Adana kamu yatırımları açısından verimli bir dönem yaşıyor. Adana’ya kamu yatırımı yapılmadığını söyleyenler, meseleye gerçekçi değil siyasi yaklaşıyorlar” şeklinde konuştu.
Sadece Adana Şehir Hastanesi’nin yaklaşık 1 milyar dolarlık yatırım olduğunu belirten Çalışkan, “Adana’nın merkezi hükümetten kamu yatırımı almadığını söylemek insafa sığmaz. Adana’da yerel yönetimler özel yatırımcının önünü açacak projeler geliştirsinler. Önemli olan da budur. Hükümet eğitim, sağlık ve güvenlik alanında üzerine düşeni yapıyor. Hükümetin yapması gereken temel alt yapıyı oluşturmaktır. Hükümetten daha fazlasını almak da Adana’daki yerel idarecilerin geliştirecekleri projelere ve gösterecekleri çabaya bağlıdır. Merkezi bütçeden daha fazla yatırım alınması için hükümetle diyalog ve işbirliği şart. Hükümetle kavgalı yerel yöneticiler, Adana’ya zarar veriyorlar“ dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!