Botaşspor alt yapısı yönetimi protesto etti

Güncelleme Tarihi:

Botaşspor alt yapısı yönetimi protesto etti
Oluşturulma Tarihi: Haziran 02, 2017 15:22

Botaşspor alt yapısı yönetimi protesto etti

Haberin Devamı

ADANA(DHA) Bilyoner.com Kadınlar Basketbol Ligi takımlarından Botaşspor'un genel kurul kararı ile Adana'dan Ankara'ya taşınmasına kulübün altyapı oyuncuları ile velileri de tepki gösterdi.
Menderes Spor Salonu önünde toplanan Botaşspor alt yapı velileri ve sporcuları ellerinden dövizlerde yönetim kurulunun kararını protesto ettiler.
Veliler adına yapılan ortak açıklama ise şöyle "Sahipsiz Adana’nın elinden bir yıldız kayıyor, bir değer kaybediliyor. İki kez Türkiye Ligi şampiyonu, iki kez Türkiye Kupası şampiyonu, iki kez  Cumhurbaşkanlığı Kupası şampiyonluğu kazanan ve Avrupa’da Adana markasıyla final oynayan ilk Türk takımı olan Botaşspor doğup büyüdüğü, bir fabrika gibi sporcular yetiştirdiği Adana topraklarından gidiyor.
Botaşspor Kadın Basketbol takımı 1984 yılında kurulmuş Adana’yı yıllarca basketbol liginde temsil ederek adını altın harflerle basketbol tarihine yazdırmış bir kulübümüzdür. Botaşspor yönetim Kurulu 2017-2018 sezonu basketbol faaliyetlerine Ankara’da devam etme kararı aldı.
Sayın Cumhurbaşkanım, Spor Bakanım, Adanalı Milletvekillerim ve basketbol ailesi…
Botaşspor yıllardır Adana’nın ve Adanalının takımıdır. Botaşspor'u taşıma kararının anlamı Adana’yı, Adanalıları ve Adana’da elde edilen başarıları hiçe saymaktır.
Bugün sizleri biraz geçmişe götürelim. Geçmişi yad etmek herkesi Botaşspor ile ilgili güzel anılara götürür.
30 yıldır Kadınlar basketbol liginde mücadele veren Botaşspor Türk basketboluna yetiştirdiği yetenekli sporcular, antrenörler ve idarecilerle büyük hizmet vermiştir.
2000-2001 sezonunda tüm rakiplerini geride bırakarak Türkiye Ligi şampiyonu olarak İstanbul hegomonyasına son vermiştir.
Bir sezon sonra Türkiye Kupasını ve Cumhurbaşkanlığı kupalarını kazanarak büyük bir başarı elde etmiştir.
Altyapıya yaptığı yatırımların meyvesini her sezon toplayan Botaşspor 2002-2003 sezonunda bu kez tüm kulvarlarda Türkiye Ligi, Türkiye Kupası ve Cumhurbaşkanlığı kupası şampiyonluklarını kazanarak tarih yazmıştır.
Brandy Reed’ler, Tangela Shmit’ler, Aylin’ler, Dilek’ler, Aynur’lar ve Şaziyeler ile coşan, coşturan ve elde ettiği başarılarla Çukurova efsanesini yaratan Kırmızı-Beyazlılar adını Avrupa arenasına da Adana Botaşspor  olarak yazdırmayı unutmamıştır.
Botaşspor Avrupa’da yıllar yılı ses getiren bir takım olmuştur. 2000 yılında Ronchetti Kupası’nda çeyrek finale yükselme başarısı göseteren Botaşspor bir yıl sonra aynı kupada adını finale yazdıran ilk Türk takımı olma başarısı gösterdi.
Altyapı, spor okulları ve okul takımlarında yetiştirilen ve Adana çocukları ile kazanılan Türkiye şampiyonluklarıyla Botaşspor çığır açarak bir çok basketbol takımının modeli olmuş ve sporcu adaylarının tercihi haline gelmiştir.
30 yılı aşkın bir süreçte kendi modelini oluşturarak, ilke ve prensipleri doğrultusunda ve istikrarlı bir şekilde ilerleyen Botaşspor, kendi bünyesinde oluşturduğu spor okulları, okul takımları, yaptığı paneller, sosyal sorumluluk projeleri ve Adana şehriyle bütünleşerek hem kendi taraftarını oluştumuş hem de topluma basketbol sevgisini sonuna kadar aşılamıştır.
Bu başarıların hepsini Botaşspor Adana’da Çukurova’nın topraklarında başarmıştır. Botaşspor bunları tek başına değil kulüp-aile ve okul iş birliği ile gerçekleştirmiştir. Dün tarihin sayfalarında başarılarıyla yer alan ve bugün Ankara’ya taşınması ile gündemi teşkil eden Botaşspor’u yarın faaliyetlerine başladığı, başarıdan başarıya koştuğu ve gücünü halktan aldığı Adanalıların karşısına deplasman takımı olarak gelmesine izin verirseniz bu kulübü hayata geçirenlerin, bu takımı finale taşıyanların, şampiyon yapanların içleri sızlar, canları acır…
Sayın büyüklerim Botaşspor Adana’nındır öyle de kalmalıdır.
Unutmayın Botaşsporlu hayal eder, inanır ve başarır.
Botaşspor bir tutkudur.
Bugünün küçükleri Botaşspor’da yarının gelecekleridir.
Botaşspor'u Adana'dan koparmayın."
Botaşspor alt yapı sporcuları ve velilerin basın açıklamasına CHP Adana Milletvekili İbrahim Özdiş, Adana Demirspor eski başkanı Sedat Sözlü ve çok sayıda sporsever katıldı.
DHA(AP) 2.6.2017 FOTOGRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!