Borajet'in Adanalı CEO'su doğduğu kenti dünyaya bağlıyor

Güncelleme Tarihi:

Borajetin Adanalı CEOsu doğduğu kenti dünyaya bağlıyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 19, 2016 10:00

Borajet'in Adanalı CEO'su doğduğu kenti dünyaya bağlıyor

Haberin Devamı

 


Borajet Havayolu Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Akol, memleketi Adana'yı bölgesel havacılığın merkezi haline getirmeyi amaçladığını söyledi. Adana'dan Berlin, Münih, Beyrut, Köln, Bodrum, İstanbul ve Ankara'ya direkt uçuşlar yaptıklarını belirten Akol, "Adana'dan dünyaya açılıyoruz" dedi.
Adana'da doğduktan sonra eğitim için ABD'ye kadar giden 42 yaşındaki Fatih Akol, iş dünyasında adından sıkça söz ettiriyor. ABD'de lisans eğitimİ sonrası ticari hayatın önemli aktörleri arasına giren Fatih Akol, medyadan lojistiğe kadar bir çok sektörde faaliyet gösteriyor. Memleketi Adana'yı önemseyen Akol, doğup büyüdüğü topraklara değer kazandırmak için, şirketi Borajet Havayolu ile Beyrut'a direkt uçuş başlattı. Fatih Akol, bu uygulama ile 'Beyrut - Adana Turizm Köprüsü' projesine de destek verdi.
BU SADECE BAŞLANGIÇ
Adana'dan en çok noktaya uçan havayolu şirketi olduklarına dikkat çeken Fatih Akol, Berlin, Münih, Beyrut, Köln, Bodrum, İstanbul ve Ankara'ya her gün direkt uçuşları bulunduğunu vurguladı. Fatih Akol, "Özünde Adana yatan şirketimizle buradan dünyaya açılıyoruz. Azerbaycan ve İran'a uçuş hakları aldık. Bu bir başlangıç. İnşallah 2018-2019 yılı itibariyle Çukurova Bölgesel Havaalanı'nın açılmasıyla birlikte çok daha hızlı bir şekilde büyümeye devam edeceğiz" diye konuştu.
ADANA MERKEZ OLUYOR
Adanalıların da Borajet Havayolu'nu 'sahiplendiğini' anlatan Fatih Akol, şunları kaydetti:
"Adana'dan Hatay ve Mersin'e dek ciddi destek görüyoruz. Son 1.5 yıllık bir zaman içerisinde Adana'dan 1 milyon yolcu taşıdık. Bölge illerinden ve yurt dışından gelen yolcularımız, Adana'da zaman geçirmeye başladı. Kültürel ilişkiler kadar ekonomik ilişkiler de gelişiyor. Avrupa'dan biletini alıp Köln'den uçağına binip Adana'ya geliyorlar. Adana'dan bağlantı uçuşunu alırken burada zaman geçiriyorlar. Uçuşlarımızın yüzde 25-30'unu bağlantı yolcuları oluşturmaya başladı. Önümüzdeki dönem içerisinde kısmet olursa yaklaşık 10-11 tane daha şehri bağlamak istiyoruz. Bu sayede Adana merkez olacak. Ayrıca yaklaşık 300 kişiye Adana'da iş imkanı oluşturduk."

Yusuf BAŞTUĞ/ADANA,(DHA)

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!