Başkanlar, kentsel dönüşümü konuştu

Güncelleme Tarihi:

Başkanlar, kentsel dönüşümü konuştu
Oluşturulma Tarihi: Mart 24, 2016 18:25

Başkanlar, kentsel dönüşümü konuştu

Haberin Devamı

ADANA Kent Konseyi'nin girişimiyle, Kentsel Dönüşüm Zirvesi düzenlendi.
Divan Oteli'nde düzenlenen ve 3 oturumda yapılan zirveye, belediye başkanları, Türk Mühendis Mimar Odaları Birliği'ne bağlı odaların başkanları, müteahhitler ve inşaat sektörü temsilcileri katıldı.
Mimar Nazım Biçer'in yönettiği son oturumda konuşan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, diğer belediye başkanlarıyla kolektif olarak Adana'nın mimarı olmak gibi bir iddiaları olduğunu belirterek, "Gelin hepimiz Adana'nın mimarı olalım. Tarih bizi yazsın" dedi. Sözlü şöyle konuştu:
"İlçe belediye başkanlarımızla şehri yeniden tasarlamak noktasında doğru bir yolda yürüyoruz. Dönüşümü, master altyapısı olacak ana bulvarları, Çukurova'dan, Seyhan'dan güney kuşağa, Yüreğir'den, Güney Kuşak Bulvarı'na, hepsini teker teker tasarlıyoruz. Kentsel dönüşüm master planının neredeyse altyapısını oluşturmak üzereyiz. Yeni rant alanlarına fedailik yapmaktansa belediye başkanlarımızla ile bir uyum içerisinde, üzerimize düşen sorumluluğun farkındayım. Kolektif olarak Adana'nın mimarı olmak gibi bir iddiamız var. Gelin hep birlikte Adana'nın mimarı olalım, tarih bizi yazsın."
KENTSEL DÖNÜŞÜMLE ADANA SİLUETİ ÇOK GÜZEL OLACAK
Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, üzerinde çalıştıkları kentsel dönüşüm projelerin ardından ilçenin siluetinin çok güzel olacağını söyledi. İmar kanunuyla ilgili değişiklikler yapıldığına değinen Çelikcan, belediye olarak bu konu üzerinde çalıştıklarını ve bir komisyon kurduklarını anlattı. İmar konusunda en büyük sorunun bürokrasi olduğunu vurgulayan Çelikcan, anayasanın değiştirilmesi gerektiğine işaret etti. Çelikan, yüzde 80'i ruhsatsız yapılardan oluşan Yüreğir'de 16 bin konutu kapsayan kentsel dönüşüm çalışmaları üzerine ağırlık verdiklerini kaydetti ve çeşitli sunumlar yaptı.
ÇETİN: ÇUKUROVA ADANA'NIN GÖZBEBEĞİ
Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin ise başkanı olduğu ilçenin, Adana'nın gözbebeği olduğunu söyledi. Çetin, Belediye Evleri Mahallesi'ne yapılacak kentsel dönüşüm projesi hakkında bilgiler aktardı. Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı'nın parti ayrımı gözetmeden, Adana halkı için çalıştığını vurgulayan Başkan Çetin, Seyhan Belediyesi'nin kentsel dönüşüm projesinin onaylanmasını buna örnek gösterdi. Projenin son aşamaya geldiğini anlatan Çetin, en kısa zamanda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan onay beklediklerini ifade etti.
KARALAR: BUGÜNE KADAR DÖNÜŞÜM MÜHENDİS DESTEĞİ OLMADAN YAPILDI
Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar da, bugüne kadar mühendis desteği olmadan kentsel dönüşüm yapıldığını savundu. Karalar şöyle konuştu:
"336 bin bağımsız bölüm var. Tüm uzmanların ortak fikri, bunların yüzde 70'inin yenilenmesi gerektiği üzerinde. Barbaros Mahallesi'nde projeyi gerçekleştirdik. 100 metrekare arsası olana 29 veriliyordu, bunu düzenledik 45'in üzerine çıkardık. Fazla da yoğunluk vermedik. 6 katlı var, 8 var 10 var 12 kat var. Seyhan Nehrini de çöplük olarak kullanıyorlardı yıllardır. Artık o mahalleler daha modern, insanların rahat yaşayabileceği sosyal donatıların olduğu bir yer haline gelecek" dedi.

MK (BK) (24.03.2016/FOTOĞRAF)

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!