ATB'ye 'yetkili sınıflandırıcı lisansı'

Güncelleme Tarihi:

ATBye yetkili sınıflandırıcı lisansı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 02, 2016 11:52

ATB'ye 'yetkili sınıflandırıcı lisansı'

Haberin Devamı

ADANA Ticaret Borsası (ATB) 'Yetkili Sınıflandırıcı Laboratuvar Lisansı' aldı.

ATB Başkanı Şahin Bilgiç, Çukurova bölgesinde üretim miktarı göz önüne alındığında özellikle hububat ürünlerinde lisanslı depoculuğun ön plana çıktığını söyledi. Bilgiç konuyla ilgili açıklamasında şu değerlendirmeyi yaptı:

"ATB'nin Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'ndan Yetkili Sınıflandırıcı Faaliyet Belgesi alması ile ilimizde, hububat ürünlerinin lisanslı depoculuk ile lisanslı depolarda muhafaza edilebilmesi için ürünlerinin analizi yapılarak, ürünün nitelik ve özellikleri belirlenecek, standartlara uygun olarak sınıflandırılıp ve bu durumun belgelendirilmesi yapılabilecektir. Bundan sonrada üyelerimize bu hizmeti sunarak ilimizde lisanslı depoculuk faaliyetinin de artması beklenmektedir."

PROTOKOL İMZALANDI

ATB olarak lisanslı depoculuk için çalışmalara başladıklarınıda ifade eden Bilgiç, şöyle devam etti: "Lisanlı depoculuk mevzuatı gereği ilimizin yetkili sınıflandırıcı laboratuvar hizmetleri yetkisi Adana Ticaret Borsası'nın uhdesindedir. Bu kapsamda lisanslı depoculuk hizmeti verebilmesi için ilk protokol Genel Sekreterimiz T. Gökhan Öztürk'ünde hazır bulunduğu törende üyemiz olan Köseoğlu Agro firması ile imzaladık. Bu protokol ile Köseoğlu Agro firması hasat döneminde lisanslı depoculuk hizmeti vermeye başlayacaktır."

LİSANSLI DEPOCULUĞUN AVANTAJLARI

Üreticilere depolama kolaylığı getirildiğinin altını çizen Başkan Bilgiç "Lisanslı depoculuk ile ürünler daha sağlıklı şartlarda saklanacak. Lisanslı depolarda saklanan ürünler 'Ürün Senetleri' ile satılacağından ürün el değiştirmeyecek, yıpranma olmayacak. Ürün senetleri el değiştirecek. Üründe nakliye olmayacak. Lisanslı depodan çıkan ürün direk nihai kullanıcısına ulaşacak" dedi.

ADANA,(DHA)

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!