AOSB'de 575 milyon liralık yatırımla 3 bin 500 yeni istihdam

Güncelleme Tarihi:

AOSBde 575 milyon liralık yatırımla 3 bin 500 yeni istihdam
Oluşturulma Tarihi: Haziran 12, 2017 11:16

AOSB'de 575 milyon liralık yatırımla 3 bin 500 yeni istihdam

Haberin Devamı

Murat KİBRİTOĞLU/ ADANA, (DHA)- ADANA Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi (AOSB), son yıllarda büyüme trendini önümüzdeki süreçte de devam ettirmek için yatırım ve istihdama odaklandı. 2017 sonuna kadar hayata geçirilecek 574 milyon 716 bin liralık planlı yatırımla 3 bin 500 kişiye yeni iş kapısı açılacak.
Tekstil, gıda, plastik, kağıt ambalaj, makine, kimya, enerji, hazır beton, çelik hasır, inşaat, ahşap, mobilya ve otomotiv gibi çok farklı alanlarda 351 firmaya ait toplam 407 işletmenin faaliyetini sürdürdüğü AOSB, dev yatırımlarla büyümeye devam ediyor. Yıl sonuna kadar 43 firmanın 574 milyon 716 bin TL tutarında yeni yatırım yapmayı planladığı AOSB'de, istihdam sayısı da yüzde 10'luk artışla 38 bin 500'e çıkacak. Yatırımcı firmalar, bölgede, toplamda 291 bin 809 metrekare kapalı alana sahip üretim tesisi inşa edecek.
ÜRETİMLE BÜYÜYEN GÜÇLÜ TÜRKİYE
AOSB Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Sütcü, Ortadoğu ve Afrika pazarlarına olan yakınlığının yanında, havaalanı, demiryolu, uluslararası karayolu, otoyol ve limanlara yakınlığı gibi lojistik üstünlüğüyle yatırımcıya birçok avantaj sağlayan AOSB'nin, yeni yatırımlarla her geçen gün daha da büyüdüğünü ve güçlendiğini söyledi. Sütcü, "Türk sanayicisi ülkesine güveniyor ve yatırımlara büyük bir azim ve kararlılıkla devam ediyor. Önümüzdeki süreçte hayata geçecek yatırımlarla hem Adana'mız hem ülkemiz hem de açılacak istihdam alanları sayesinde insanlarımız kazanacak. Sanayiciler olarak, bu konuda üzerimize düşen görevi her koşulda yerine getirmeye gayret gösteriyoruz. Ülkemizin kalkınması, milletimizin refahı için yatırıma, üretime ve yeni istihdam alanları oluşturmaya devam ediyoruz. Çünkü bizler, bunu milli bir görev olarak kabul ediyoruz. Bu bilinç ve sorumlulukla hareket ediyoruz" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!