'Ağırnaslı Sinan'ı anlattı

Güncelleme Tarihi:

Ağırnaslı Sinanı anlattı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 12, 2017 12:28

'Ağırnaslı Sinan'ı anlattı

Haberin Devamı

TMMOB Mimarlar Odası Adana Şubesi tarafından 'Ağırnaslı Sinan' konulu söyleşi düzenlendi. Mimar Sinan'ın çeşitli yönleriyle ele alındığı söyleşiye Kayseri Erciyes Üniversitesi Mimarlık Fakültesi’nden Yard. Doç. Dr. H. Sencer Erkman konuşmacı olarak katıldı.
Mimarlar Odası Şube Başkanı Ozan Tüzün, Mimar Sinan'ı, ölümünün 429'uncu yıldönümünde çeşitli etkinliklerle andıklarını belirterek "Mimar Sinan'ın, bıraktığı eserler ve bu eserleri ortaya koyuş düşüncesindeki yenilikler mesleki açıdan bizlere halen ışık tutmaktadır" dedi.
Yard. Doç. Dr. H. Sencer Erkman da konuşmasında şunları dile getirdi:
"Sinan 50 yıl boyunca saraya bağlı Hassa Mimarlar Ocağını (Osmanlı döneminde ilk mimarlık örgütlenmesi) yönetmiştir. Kendinden önceki ve sonrakilerden farklı olarak sıra dışı kişiliği vardı. Çok sayıda yapı üretmiştir. Kimi eşzamanlı ortaya çıkan bu yapıtlar; Sinan’ın bir anlamda yazılmamış teorisini, kuramını anlamamıza yardımcı olan bir süreklilik oluşturuyor. Birbirini izleyen yapıtları inceleyerek Sinan’ın mimarlıktan ne anladığını, kendi mimarlığının ona ne verdiğini çıkarmaya çalışıyoruz."

ADANA,(DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!