Adnan Menderes Bulvarı bakanlık ile belediye arasında paylaşılamıyor

Güncelleme Tarihi:

Adnan Menderes Bulvarı bakanlık ile belediye arasında paylaşılamıyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 01, 2016 12:38

Adnan Menderes Bulvarı bakanlık ile belediye arasında paylaşılamıyor

Haberin Devamı

AYTAÇ Durak'ın başkanlığı döneminde açılıp Adnan Menderes Bulvarı adı verilen ve kent halkı ile buluşturulan Seyhan Baraj Gölü kıyısında yapılacak düzenlemeler bir kez daha çıkmaza girdi. Gerçek yetkinin belediyede mi, DSİ veya ilgili diğer kamu kurumlarında mı olduğu tartışmaları yıllardır süren ve işgallerin önüne geçilemeyen göl kıyısında Büyükşehir Belediyesi'nin kesinleştirdiği rekreasyon projesinde ilk kazma vurulmaya hazırlanılırken, Çevre ve Şehir Bakanı Fatma Güldemet Sarı cumartesi günü katıldığı üniversitedeki bir açılış töreninde, bu bölgenin Çevre ve Orman bakanlıkları tarafından düzenleneceğini açıkladı. Böylece Büyükşehir Belediyesi'nin hazırladığı proje, Adana Milletvekili olan Çevre ve Şehircilik Bakanı tarafından hükümsüz hale getirildi. Adana'ya kazandırılacak önemli projelerden biri konusunda ilgili bakanlık ve belediyenin ayrı görüşler bildirip projeler hazırlaması dikkat çekti.
BÜYÜKŞEHİR AÇIKLAMIŞTI
Büyükşehir Belediye Başkanı MHP'li Hüseyin Sözlü geçen ay yaptığı bir basın toplantısında gerçekleştirilecek 6 büyük proje arasında Menderes Bulvarı'nı da açıkladı. Özellikle hafta sonlarında mesire yeri olarak yoğun ilgi gören Adnan Menderes Bulvarı'nda ödüllü bir projeyi hayata geçirmek üzere uygulama çalışmalarına başladıklarını açıklayan Sözlü, kente prestij kazandıracak projede baraj kapısı girişinden Menderes Adası kavşağına kadar olan bölümde bin 800 metrelik sahil şeridinin sağlı sollu trafiğe kapatılacağını, çağdaş bir görünüm kazanacağını vurgulayarak, şöyle devam etti:
"Adanalılar olarak elimizde böyle bir güzellik varken, Adnan Menderes Bulvarı'nı kentimize yakışır ortak bir kullanım alanı haline getirmek en büyük hedeflerimizden birisiydi. Ekiplerimiz önümüzdeki günlerde projeye start verecek ve ilk kazma vurulacak. Projenin ilk etabını çok kısa bir sürede tamamlamayı hedefliyoruz. Bu proje tamamlandığında Adana çağdaş dünya kentlerini kıskandıracak bir sahil şeridine kavuşmuş olacak."
Proje hayata geçirildiğinde mevcut bulvarın bir şeridi trafiğe kapatılarak yerine, bisiklet ve koşu yolu, kaldırım, sahil düzenlemesi ve rekreasyon uygulaması yapılacak. Adana Valiliği, DSİ 6. Bölge Müdürlüğü, Milli Emlak Bölge Müdürlüğü, ÇÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik Bölümü, Peyzaj Mimarlığı Bölümü, AGİAD ve Peyzaj Mimarları Odası'nın katkılarıyla, Adana Büyükşehir Belediyesi Projeler Dairesi Başkanlığı Kentsel Projeler Şube Müdürlüğü'nce yürütülen proje, "Marina Port Ekolojik Çekim Merkezi Proje Yarışması"nda birincilik ödülü alan projeden yararlanılarak hazırlandı. Rekreasyon alanındaki çocuk oyun alanlarında, kent kültürünün tanıtımı için özellikle kaybolmaya yüz tutan Adana'ya özgü çocuk oyunlarının yeniden gün yüzüne çıkarılması hedeflendi. Proje ile Menderes Bulvarı'nın, kesintisiz bisiklet yolları, yaya ve koşu yollarıyla konser ve festival gibi sosyal ve kültürel etkinliklerin yapılacağı bir cazibe merkezine dönüştürülmesi amaçlanıyor.

BAKAN: BİZ YAPACAĞIZ
Adanalılar göl kıyısının nihayet çağdaş bir görünüme kavcuşacağı sevincini yaşarken, Bakan Sarı bu bölgede kendilerinin bir proje uygulayacağını açıkladı, şu bilgiyi verdi:
"Bölgesinin parlayan yıldızı Adana, bölgesinin cazibe merkezi olmaya çalışıyor ve çalışmaya da devam edecek. Üniversitenin karşı yakasındaki bütün Adanalı hemşerimizin kullandığı Adnan Menderes Bulvarı'nda DSİ ve Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ortak çalışması gerçekleştirilecek. Adana'ya en kısa sürede Adnan Menderes Bulvarı'nı rekreasyon alanı olarak hediye edeceğiz. Bu konudaki çalışmalarımız sürüyor. Bu proje, bakanlığımızın koordine ve kontrolünde devam edecek. Adnan Menderes Bulvarı, Adanalıların çok rahat yürüyebileceği bir alan olacak."
Şimdi bir yandan bakanlık ile belediyenin bu projede ortak bir görüş birliğinin olup olmadığı merak edilirken, yatırımın devlet bütçesinden yapılacak olmasının belediyenin yükünü hafifleteceğine de dikkat çekiliyor.

ADANA,(DHA)

01.05.2016

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!