Adanaspor - Galatasaray soyunma odaları

Güncelleme Tarihi:

Adanaspor - Galatasaray soyunma odaları
Oluşturulma Tarihi: Ekim 29, 2016 22:22

Adanaspor - Galatasaray soyunma odaları

Haberin Devamı

Akif ÖZDEMİR/ADANA, (DHA) - ADANASPOR Teknik Direktörü Krunoslav Jurcic, taktiksel olarak oynanan oyundan memnun kaldığını belirtirken, şunları söyledi:
"Bunu macın sonuna kadar sürdüremedik. Galatasaray'ın etkili oyuncuları olduğunu biliyorduk. Maçın sonucunu da kalite farkı belirledi. Bütün maç boyunca konsantrasyonu tutamıyoruz. Sonucu bireysel hata belirledi. Girdiğimiz pozisyonları bitirmekte zorlanıyoruz. Bunları tekrar tekrar yaşadığımız için bunu düzeltmeliyiz. Bruma'ya karşı Digao ile önlem aldık. Çünkü tehlikeli atakların oradan geleceğini biliyorduk. Sağ tarafı savunduğumuz için memnunum."
Jurcic, görevi bırakıp, bırakmayacağı ile ilgili sorulan bir soruya ise 'hayır' cevabını verdi.
Galatasaray Teknik Direktörü Jan Olde Riekerink ise, sonuçtan memnum kaldığını belirtirken, "Geçen hafta Tabzonspor ile oynadık. Çok tutkulu bir takım vardı, son dakikaya kadar mücadele eden, pozisyon yaratan, galibiyeti arzulayan bir takım vardı. Ama ne yazık ki aldığımız sonuç üzdü. Bu hafta sonuçtan memnunuz. 1-0 önemli bir galibiyetti. Ama oynanan oyun, en iyi oyunumuz değildi. İlk yarıda tempomuz, pas alışverişi düşüktü. Kısa bir sonuç çıkarırsak, geçen hafta iyi bir performans, ama mutsuz eden bir sonuç, bu hafta da çok beklediğimiz performans değildi ama mutlu eden bir sonuç aldık. Temponun yükselmesi için mutlaka pasın hızı çok önemli, ama hareketlilik de önemli, burada sıkıntılarımız oldu. O da otomatikman tempoyu düşürdü. Sizin silahlarınızı kullanabilmeniz için pasın şiddetinizi ve hızınızı artırmanız gerekiyordu. Mental açıdan da olabilir. Belki geçişlerde sıkıntı oldu, yani ofanstan defansa geçişlerimizde top kayıplarımızda baskı anlamında sıkıntı yaşadık. Önceki maçlarda bunu çok iyi yapıyorduk. O konuda da eksiklik yaşadık bu da ritmi düşürdü. Orta sahada biraz daha kendi orta sahlarımızın öne çıkıp daha baskılı oynaması gerekiyordu. Dörtlü defans hattımızda diğer takımlar arasında biraz takımın boy mesafesi uzundu, aradaki verdiğimiz alan fazlaydı. Bunlar hep bir araya gelince ister istemez oyunun temposunu düşürüyor.
'KIZLARIM OKUYOR'
Riekerink, kızının Hollanda'da garsonluk yapıp yapmadığı konusunda sorulan bir soruyu ise şöyle cevapladı:
"Maçla ilgili soru olmadı bu belki ama 2 kızım var, okuyolar. Bazen çalışıyolar, ama ikisi de şuan okuyor. 33 senedir büyük futbol kulüplerinde, daha alt kategorilerde çalıştım. Bakış açım sonuçta aktörleriz taraftarları, bizi izleyenleri hep mutlu etmemiz, eğlendirmemiz gerekiyor, onun için oyuncularına hep söylediğim bu en önemli görevimiz seyredenleri mutlu etmek. Sadece ben mütevazı değilim, takımda çok önemli oyuncular var, onlar da mütevaziler."
'TRABZON MAÇININ PSİKOLOJİK YANSIMASI DEĞİL'
Riekerink, oynanan oyunun Trabzonspor'a karşı yaşadıkları puan kaybının psikolojik yansıması olup olmadığı ile ilgili bir soruyu ise, şu cevabı verdi:
"Kesinlikle hemfikir değilim. Kendi sahanızda oynadığınız maç ve deplasman her türlü farklı olur. Kendi sahamızda taraftarımızı arkaya alıyoruz. O coşkuyla sahaya çıkıyorsunuz. Taraftar 12'inci oyuncumuz. Çok iyi bir silah o yüzden bugünkü performansla Trabzon mağlubiyetinin bir alakası yok. Türkiye ligindeki maçlara, sonuçlara bakıldığında mücadele gücü yüksek maçlar oluyor. Bizden daha alttaki takımların daha iyi defans yaptığını görüyorsunuz. Kısır geçen maçlar olabiliyor. Adanaspor da iyi defans yaptı. Elinden geleni yaptı, ama bizim ne olursa olsun, böyle oynayan rakiplere karşı bir silah bulup, o şekilde vurmamız gerekiyor. İlk yarının sonunda, devre arasında soyunma odasında bunu söyledim. Gösterdiğimiz performanstan mutlu olmadığımızı çözmemiz gerektiğini söyledim. Trabzonla bugünkü maçın bir alakası yok."
'BRUMA ÖNEMLİ BİR SİLAH'
Riekerink, Bruma ile ilgili sorulan bir soruyu ise şöyle yanıtladı:
"Bruma'nın aksiyonlarındaki zamanlama önemli. İlk yarıda ne zaman topu alsa 2 kişilik baskıyla karşı karşıya kaldı. Bazen de basit oynamayı tercih etti. Son bölgede bazen basit oynayarak yönü değiştirebilir. Bazen de birebir girebilir. Brumo gibi oyuncular, iyi bulunmuyor. Çok önemli bir silah. En önemli silahı da birebirde adam eksiltmesi. Mutlaka riskler de olacaktır. Top kaybı çok normal. Güvenmemiz lazım, inamnmamız lazım. Ona inancım, güvenim sonsuz. Hem benim, hem takımdaki herkesin. Bazen top kayıpları yapacaktır, ama onun gibi futbolcular kolay bulunmuyor."

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!