Adana'nın ilk seçilmiş kadın ilçe belediye başkanı göreve başladı

Güncelleme Tarihi:

Adananın ilk seçilmiş kadın ilçe belediye başkanı göreve başladı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 06, 2024 18:13

Adana'nın ilk seçilmiş kadın ilçe belediye başkanı göreve başladı

Haberin Devamı

Gülşah ÖZGEN-Yaşarcan SERİNTÜRK/ADANA, (DHA)- ADANA'nın Seyhan ilçesinde 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) belediye başkanı adayı olarak seçimi kazanan ve mazbatasını alan Oya Tekin, düzenlenen törenle görevi devraldı. Kentin ilk seçilmiş kadın ilçe belediye başkanı Tekin göreve başladı.

Adana'nın ilk seçilmiş kadın ilçe belediye başkanı olan ve en yakın rakibine yüzde 9 oranında fark atan Oya Tekin ile birlikte çok sayıda partili CHP Adana İl Başkanlığı binası önünde toplanıp, Seyhan Belediyesi'ne kadar yaklaşık 2 kilometre yürüdü. Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, ilçe belediye başkanları, bazı CHP'li milletvekilleri ve vatandaşların katılımıyla belediyenin Barış Anıtı önünde tören düzenlendi.

Haberin Devamı

'MAKAM ODALARINDA DEĞİL, MAHALLELERDE, SOKAKLARDA OLACAĞIM'

Törende konuşan Başkan Oya Tekin, "Eşitlikle, adaletle, kardeşlikle yöneteceğiz. Bize oy versin, vermesin herkesin yanında olacağız. Karanlığa karşı aydınlık olacağız. Çocuklarımıza, gençlerimize ilham verecek, geleceğe güvenle hazırlanmalarında fırsat eşitliği yaratacak bir Seyhan için çalışacağız. Kadınlarımız cam tavanları kırarak hayatın her alanında sosyal, iş ve ev yaşamında güçlendirilerek üretimin her alanına katılacaklar. Kültür, sanat ve spor etkinlikleriyle uygar, rekabetçi ve kendisiyle barışık bir Seyhan yaratacağız. Makam odalarında değil, mahallelerde, sokaklarda olacağım. Büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün bize emanet ettiği Cumhuriyet'in ve Cumhuriyet devrimlerinin korucusu ve yaşatıcısı olacağız. Sizlere söz veriyorum" diye konuştu.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ise milletvekilleriyle, örgütlerle ve adaylarla uyum için bir çalışma halinde seçim sürecini geçirdiklerini, bundan sonrada uyumla, birlikte, güzel hizmetler yapmaya devam edeceklerini söyledi. Karalar, bunda CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in önemli, sürükleyici bir faktör olduğunu vurgulayarak kendisine teşekkür etti. (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!